Képzeld el, hogy az orvosod azt mondja, hogy halálos beteg vagy, és az egyetlen módja annak, hogy meggyógyulj, az, ha naponta két órát körbe-körbe forogsz.

Mit tennél, miután elfogadtad, hogy az emberi faj történetének legfurcsább betegségében szenvedsz? Összeomlanál, és beletörődnél a sorsodba? Vagy valahogy felszabadítanál egy kis időt, hogy jobbról balra pöröghess?

Kétségtelen, hogy megtalálnád a módját ennek bevezetésére, függetlenül attól, hogy mennyire elfoglalt vagy. Lehet, hogy egy kicsit kevesebbet dolgoznál, megválnál a tv szolgáltatásoktól, vagy erre az időre eltűnnél a közösségi médiáról, de valahogy rászánnád az időt.

Gondolkozz el ezen.

Éppen elismerted, hogy van pár üres órád naponta, amit azonnal felhasználhatnál bármely választott célod elérésére, például tested átalakítása érdekében. Mi történik itt?

Sokan tudják, hogy a „nincs időm edzeni” csak egy másik megfogalmazása annak, hogy „nem elég fontos a számomra”, de küszködnek azzal, hogy priorizálják az edzést, amikor a munkájuk, házasságuk, gyerekeik és egyéb ügyeikkel járó követelmények reggeltől estig zaklatják őket.

Amikor ezeknek az embereknek azt mondják, hogy nem az idejük hiányzik, csak az akaratuk, akkor kiborulnak. És érthető módon! Egy jó napon talán harminc percük van magukra, lefekvés előtt, miután az aznapi utolsó teendőjüket is befejezték.

Ez a helyzet reménytelennek tűnhet, de ne feledd – minden problémára van megoldás, még erre is.

Az első lépés az, hogy az emberek tekintsenek az egészségükre és a fitneszre az életük részeként. A jó étkezésre és a rendszeres testmozgásra szánt időt, gyakran luxusnak, rosszabb esetben pedig önkényeztetésnek tekintik és itt a bökkenő:

Az egészséged és jóléted vagy most teszed prioritássá, vagy később fog azzá válni. Nincs harmadik lehetőség.

„De várjunk csak – gondolják páran – a barátom unokatestvérének orvosának édesanyjának nővére kilencvenhárom éves, úgy eszik, mint egy mosómedve, füstöl, mint a kémény és iszik, mint egy hal, és még mindig olyan fitt, mint egy jávorszarvas. Valószínűleg én is megleszek.”

Ez butaság. Minden szabálynak vannak kivételei, és minden csoportnak vannak különcei, de ez nem hamisítja meg az elveket vagy mintákat.

Az orvosi irodalom évszázadok óta bebizonyította, hogy ahogy öregszünk, az egészséges életmód alapköveihez való ragaszkodás nagymértékben befolyásolja a legyengülési és halálos betegségek kockázatát, olyannyira, hogy az idő előrehaladtával, ha nem sikerül mindent rendben tartanunk, az esélyünk az egészséges és életerős élethez rettentően alacsonnyá válik.

Ha azonban olyan egészséges szokásokkal ápoljuk testünket, mint a megfelelő étrend, testmozgás, alvás és táplálékkiegészítés, akkor az erővel és elevenséggel fizeti meg nekünk, hogy ezáltal a legjobb életünket élhessük.

Tehát Mr. és Ms. „Nekem tényleg nincs időm jól enni és edzeni”-nek azt mondom: választhat az egészséges életmód szigora és az egészségtelen életmód későbbi büntetése között.

Nincsen harmadik lehetőség.

SPEEDFIT – Fitesz Mindenkinek!

Rácz Rita Mónika

forrás: https://legionathletics.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.