A 4 leggyakoribb hiba

1. hiba: Nem tervezed meg előre az étkezésedet!

Vacsora esetén gyakran nehéz a helyes döntést meghozni, főleg egy mozgalmas nap végén. Készíts egy táplálkozási tervet a következő hétre, hétvégén – így nem kell aggódnod, hogy mit vásárolj és főzz a hét hátralévő részében. Ha már tudod, mit fogsz főzni, akkor csökken a valószínűsége annak, hogy gyorsételt vagy feldolgozott ételt fogyassz. Miután elkészítetted a tervet, kipróbálhatod az előre főzést is!

Megoldás: Szánj napi szinten elegendő időt az előkészületekre. Este 8 órakor neki állni főzni, vagy már egy tál gőzölgő étel előtt ülni… Érzed a különbséget ugye?

2. hiba: Desszertekkel kényezteted magad!

Tudtad, hogy a cukor negatív hatással lehet az alvásod minőségére? Ha sok cukrot fogyasztasz – ez a vércukorszinted gyors emelkedéséhez vezet, amely éjszaka drasztikusan csökken, és felébreszt. De még ha nem is ébredsz fel, akkor is kiránt a mélyalvásod fázisából, így másnap kialvatlannak, erőtlennek és fáradtnak fogod érezni magad.

Megoldás: Ha édesszájú vagy, akkor az édesség utáni vágyadat egy kis csekélységgel csillapítsd étkezés után, például egy kocka étcsokoládéval. Ha ezt szokássá teszed, hamarosan elegendőek lesznek a kisebb és egészségesebb édes falatok is.

3. hiba: Este fogyasztod a napod legnagyobb étkezését!

Ha egészségesen akarsz lefogyni, akkor a leghasznosabb, ha a nagyobb étkezéseket a nap folyamán eszed. Ha délben eszed a legtöbb ételt, könnyebb lesz lefogynod – ugyanakkora mennyiség ellenére -, mintha este vinnél be ennyi táplálékot. Ezzel csökkented a túlevés kockázatát.

Megoldás: Próbálj kisebb kalóriaértékű, egészségesebb vacsorákat csinálni úgy, hogy a reggelidhez vagy ebédedhez pedig hozzáadsz néhány extra kalóriát.

4. hiba: TV vagy számítógép előtt eszel!

Ha vacsoránként TV-t nézel, vagy az interneten szörfözöl, kevésbé koncentrálsz az ételre: Ha nem figyelsz oda, amit és ahogyan eszel, kevésbé lesz teltség érzeteted az elfogyasztása után. Azok az emberek, akik táplálkozásuk során zavartak, hajlamosak túlenni magukat.

Megoldás: próbálj egészséges ételeket vacsorázni, a figyelmed elterelése nélkül. Ügyelj inkább az étel színére, textúrájára és ízére!

Összegzésül: akár fogyni akarsz, akár csak egészségesebben szeretnél élni, a minőségi vacsora ideális módja a napod befejezésének. Kövesd tippjeinket, és meglátod: Kiegyensúlyozottabbnak fogod érezni magad, garantáltan jobban alszol és a testkompozíciós céljaidat is hamarabb eléred.

További tanácsokért keresd bátran edzőinket, ha szakértő és azonnali segítséget szeretnél!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a [email protected] címen.