Amennyiben valamelyik gyengébb, rosszabb minőségű, vagy nem elegendő, azt a szervezetnek egy különleges, egyedi és értékes forrásraktárból, a nem-megújítható ún. örökölt Qi, azaz Jing Qi felhasználásával kell pótolnia. Ez Jing Qi azonban ún. nem-megújuló energiatípus, a fiatalság forrása és csak véges mennyiségben áll rendelkezésre. Amennyiben ebből a szervezetünk többet kényszerül fogyasztani, úgy gyorsabb öregedés, gyengébb minőségű időskor és rövidebb élet vár ránk.

Sajnos a táplálék elfogyasztása során kinyerhető Gu Qi minőségét és mennyiségét több irányból is veszély fenyegeti. Napjainkban a boltokban, áruházakban és gyorsétkezdékben megvásárolható ételeknek semmi közük sincs az egészséghez. Az ételeket előállító gyárak tevékénységét rendkívül gyenge szabályozás köti. Így érthető, ha az élelmiszerek előállítása során sokkal inkább az elérhető profit, semmint az emberek egészsége a célfüggvény. A különböző táplálék-kiegészítők piacán még siralmasabb és elkeserítőbb a helyzet.

A Gu Qi minőségére és mennyiségére nézve a másik veszélyt saját táplálkozási szokásaink jelentik. Az agyonhajszolt életmód, a következményes stressz, a kapkodás oda vezet, hogy napjainkban a legtöbben nem étkezünk, hanem „bedobunk valamit”.

Talán felesleges is tovább fejtegetni a fenti problémákat. Amennyiben mindezen hatásokat nem tudjuk kiküszöbölni, úgy mégis van néhány dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy a káros hatásokat enyhítsük.

Mindössze be kell tartanunk az évezredes Hagyományos Kínai Orvoslás néhány rendkívül egyszerű alapszabályát.

 

forras és a cikk folytatása:
http://www.tenuitas.hu/http%3A/%252Fwww.tenuitas.hu/tudastar/taplalkozas-fogyokura

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.