Mindenki szeretné sokáig megőrizni fiatalságát, szépségét. Ahhoz, hogy késleltesd az elkerülhetetlent, figyelned kell a táplálkozásra. Ezeknek a fogyasztását kerüld a cél érdekében.

Cukor

Sajnos, ami megédesíti az életet, le is rövidítheti azt, ráadásul a bőrnek sem tesz jót. A szükségesnél több cukor fogyasztása rendkívül felgyorsítja a sejtek oxidációját, sőt a kollagén termelés gyilkosa is, ami az évek előrehaladtával magától is egyre csökken a szervezetünkből. A cukrok felelősek számos gyulladásért a testünkben, ami nem csak aknék és foltok formájában jelennek meg, de a megújító folyamatokat is hátráltatja, csökkenti a szervezet regenerációs készségét.

Transzzsírok

A második helyen, szorosan a cukor mögött állnak azok a zsírok, olajok, melyek számos finomítási folyamatok és hőkezelésen estek keresztül. Jó ideje tudjuk, hogy hizlalnak és hajlamosítanak a daganatos elváltozásokra, de azt kevesebben tudják, hogy egyben az UV- sugárzásra is érzékenyebbé teszik a bőrt, így gyorsítva az öregedést. A gyulladásos folyamatokban hasonlóan kártékonyak, mint a cukor, így jobb, ha kerülöd őket.

Koffein

Élénkítő tulajdonsága mellett a koffein erős vízhajtó hatásáról is ismert, ami könnyen vezethet dehidratáltsághoz, ha nem figyelünk eléggé a víz fokozott, minőségi visszapótlására. A bőr fakóvá, szürkéssé, később pedig fokozottan ráncossá válhat a hatására.

Erős, csípős fűszerek

Bár a zsíroldó, emésztésserkentő hatást régóta hangsúlyozzák az intenzívebb fűszereknél, mégis keveset hallani arról, mennyire megterhelik az emésztőrendszert. Az erek kitágulnak, ami által a bőr veszít feszességéből, továbbá irritálhatja is, amitől értágulatok, pirosság, durva bőrfelszín alakulhat ki. Ezzel együtt a túlpörgetett hormonrendszer kimerült mellékvesékhez, hormonháztartáshoz vezethet.

Egyre többeket foglalkozat a kérdés, hogy mennyire fontos sózni az ételeket. A mértékletes sófogyasztás segít az egészségünk megőrzésében, azonban a jellemzően túlzott sóbevitel áll a gyakori vizesedés, szem körüli puffadások, karikák hátterében is, mivel megköti a felesleges vizet. Tehát nem csak az egészségért, de az üdébb tekintetért is érdemes mellőzni a sok sót.

Forrás: dietaesfitnesz, hirmagazin

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.