1. A megfelelő szénhidrát források pótlása fontos a mindennapi életvitelünkhöz. Itt leginkább a tényleges teljes kiőrlésű pékárukra gondolok. Fontos szerepet játszanak a megfelelő emésztés elősegítésében, illetve rost és ásványi anyag tartalmuk sem elhanyagolható. E mellett fontos megemlíteni, hogy nem emeli fel gyorsan az inzulinszintet, tehát nem okoz hirtelen éhségérzetet ellentétben a fehér lisztből (búza) készült termékekkel.

 2. Naponta négyszer-ötször étkezzünk. Egyik étkezés se legyen túl bőséges vagy nagyon kevés. Próbáljuk meg minél egyenletesebben elosztani a napi táplálékmennyiséget (Reggeli,Tízórai,Ebéd,Uzsonna,Vacsora).Figyeljünk arra ha célunk a testsúly csökkentése,hogy a reggeli,délelőtti étkezésekben legyen magasabb a minőségi szénhidrát-bevitel.

 3. A szomjúság legjobban vízzel oltható! Szomjunkat elsősorban vízzel vagy ásványvízzel próbáljuk csillapítani. Kerüljük a hozzáadott cukrokat tartalmazó italokat és ásványvizeket! Inkább fogyasszunk friss gyümölcs és zöldség leveket.
  Egy kis érdekességképpen:
  agyunk 75 %-a víz, vér 83 %-a víz, izmaink 76% -a víz. Ezért is fontos, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot juttassunk a szervezetünkbe nap mint nap.

 4. A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyes termékeket előnyben részesíteni (teljes kiőrlésű termékek,száraz húsok,felvágottak,rostban gazdag zöldségek, gyümölcsök,főzelékek,zsírszegény tejtermékek),mások fogyasztását csökkenteni (zsíros,olajos húsok,felvágottak,egyszerű szénhidrátokat tartalmazó pékáruk,cukros italok,édességek,rágcsálnivalók,gyorséttermi ételek,túlzottan sós ételek,zsírban gazdag tejtermékek). Nincsenek tiltott táplálékok csak kerülendő mennyiségek!

 5. A helyes táplálkozás kedvező hatásait hatékonyan egészíti ki a dohányzás alkohol fogyasztás teljes mellőzése, és a rendszeres testmozgás.

 6. Rendszeresen mérjük súlyunkat. Ez nem azt jelenti, hogy napjában többször is ráállunk a mérlegre. Ezzel csak felesleges stressz helyzeteket okozunk magunknak a napi akár 1-2 kg-os testsúly-ingadozások miatt. Hetente egyszer mérjük magunkat lehetőleg reggeli órákban éhgyomorra és mindig ugyanazokon a napokon

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.