Mi a búzafűlé?
A búzafűlé a zsenge tönkölybúzából frissen kipréselt növényi kivonat. A préselés eredményeként egy édeskés, zöld lét kapnak, mely tartalmazza a tönkölybúza minden biológiailag értékes alkotóelemét. 

Miért érdemes fogyasztani?
– nagy mennyiségű klorofillt tartalmaz, mely növeli a sejtek oxigén ellátását. A megfelelő oxigén ellátottság gátolhatja a rákos folyamatok kialakulását.
– magas az enzimtartalma, ezért erősen tisztító hatású. Segíti a lerakódott méreganyagok kiürülését, kifejezetten ajánlott tisztítókúrák idején.
– javítja az anyagcserét, segíti az emésztést és megkönnyíti a tápanyagok felszívódását.
– segíti a szervezet sav-lúg egyensúlyának helyreállítását.
– immunerősítő, frissítő, vitalizáló hatású.

Hogyan és milyen mennyiségben fogyasztható?
A búzafűlé akkor a leghatásosabb, ha frissen préselve, azonnal elfogyasztjuk, ugyanis a levegővel érintkezve gyorsan elkezd oxidálódni, és így sokat veszít hatásából.

Termeszthetünk akár saját magunknak is búzafüvet, de kapható frissen, zacskós kiszerelésben is, amit otthon bármikor könnyedén kipréselhetünk búzafű préssel. Első alkalommal érdemes 2-3 hónapig fogyasztani, hogy a méreganyagok teljesen kiürüljenek. Ezután célszerű évente két kúrát tartani. Hatása mindenkinél másképpen jelentkezik, ezért fogyasztása mindig az előírt adagoknak megfelelően történjen.

A búzafűlé ún. pre-glutént tartalmaz, mely nem azonos a gluténnal. Érzékenység esetén elképzelhető, hogy a búzafűlé fogyasztása nem okoz allergiás reakciókat, ezért mindenképpen javasolt a szakemberi konzultáció. 

 

 

Forrás: http://www.izekeserzesek.hu/magazin/taplalkozas/az-eltet-buzaf_116.html

 

 

 


Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.