Lendületük néhány hét alatt elfogy, az időszakos éhezéseket kiadós lakomákkal, „zugevéssel” kompenzálják, s azt a néhány kilót, amelytől megszabadultak, rövid időn belül újra felszedik.

Létezik ebből az ördögi körből kiút?

Igen. A legfontosabb, hogy el kell felejteni a koplalást, a napi egy-kétszeri étkezést, a klasszikus értelemben vett fogyókúrákat. Tartós és biztos eredményeket fokozatos életmódváltással, a kalóriabevitel és – leadás megfelelő határok közé szorításával , a rossz táplálkozási szokások kiiktatásával, valamint anyagcserét serkentő és étvágycsökkentő hatással bíró étrendkiegészítők használatával lehet elérni.

Néhány tanács, melyek segítenek a tájékozódásban:

1.Naponta többször, akár ötször-hatszor egyen kisebb adagokat! Az egyes étkezéseket felkeléstől számított három-négy órás időtartamban ajánlott beiktatni. Sok fogyni vágyó arra hivatkozik ,hogy nincs ideje ennyiszer enni. Amennyiben többfogásos ételcsodákban gondolkodik, ez így is van, itt ugyanakkor egyszerű, minél kevésbé feldogozott ételekről beszélünk, mint például zöldségekről, gyümölcsökről, teljes kiőrlésű gabonafélékről.

2.A korábban fogyasztott , nem feltétlenül egészséges ételeket-ilyenek például az édességek, kekszek, zsíros felvágottak, zsíros tejtermékek, cukrozott üdítők- fokozatosan iktassa ki étrendjéből! Kivételesen és mértékkel ezekből is fogyaszthat, de az alapot mindenképpen a kalóriaszegényebb, fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat megfelelő arányban tartalmazó élelmiszerek jelentsék!

3.Igyon jelentős mennyiségű tiszta vizet, melynek segítségével kordában tarthatja az étvágyát, valamint a szervezetében felgyülemlett káros salakanyagokat is eltávolítja!

4. Alkalmazzon zsírégető hatású táplálékkkiegészítőket! Hasznosak lehetnek többek között az l-karnitin, a koffein, a zöld tea és a tirozin tartalmú készítmények.

5.Táplálkozási szokásainak megreformálása mellett ne feledkezzen meg a rendszeres testedzésről, amely testének-lelkének egyik legjobb alakítója, formázója.

Várjuk szeretettel Stúdiónkban!

SPEEDFIT- Fitnesz Mindenkinek

Írta: Bögi Viktor Személyi Edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.