Ez egy sokszor emlegetett kérdés. Ami érdekes, hogy egyre több klinikai vizsgálat azt igazolja, hogy az éhgyomorra történő edzés nemcsak attól óv meg, hogy elhízz, hanem a tested inzulin érzékenységét is karbantartja. 
Mi az az inzulin érzékenység?
Az inzulin-érzékenység jó és fontos dolog a szervezetedben. Azt jelenti, hogy a sejtjeid jól reagálnak az inzulinra, amely tehát kitűnő munkát végez a testedben:
– az inzulin eltávolíthatja a túl sok cukrot a véredből, és bejuttathatja azt a sejtjeidbe,
– ott ezek a szénhidrátok már fel tudnak használódni energiaként, és nem a hasadon kötnek majd ki zsírsavakká alakulva.
– Aki már inzulin rezisztens, általában túlsúlyos és több mint valószínű, hogy cukorbeteg is lesz.
Mi férfiak vagyunk, reggel álltalában éhesek is, így éhgyomorra edzeni!? Hát nem fűlik a fogunk hozzá, pedig rengeteg tanulmányból, vizsgálatok alapján az látszik, hogy nagyon gyorsan fog változni a tested, ha nem eszel edzés előtt.

Mit csinálj akkor, ha nem bírod ki? 
– Ha fogyni szeretnél és nem a már meglévő izomzatodból, akkor „bcaa” aminosavakon kívül mást nem kell fogyasztanod edzés előtt. Bcaa-kkal végig tudod csinálni az edzést – még reggeli nélkül is-, és túl is adagolhatod őket, hiszen nem hizlalnak.
– Ha izomzatot növelnél, tehát erősítesz, akkor nem feltétlen kell kihagynod a reggelit, de a tömegnövelésed AKKOR IS kontrollált étkezéssel történjen, azaz oda kell figyelned szénhidrát beviteledre.

Vigh Domonkos
edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.