Ha imádod a Kentucky csirkecombot, de szeretnél egy egészségesebb alternatívát, akkor ez a recept neked szól! A hagyományos panírozott csirke helyett most egy könnyebb, fehérjében gazdag verziót készíthetünk, ami nemcsak finom, hanem tápanyagban gazdag is. Az alábbi receptben nem használsz olajat a sütéshez, a csirkecombokat a sütőben készítjük el, így minimális zsiradékkal élvezhetjük a ropogós falatokat. Az ételt egy friss, vitaminban gazdag körettel egészítjük ki, hogy a tápláló és laktató étkezés tökéletes legyen.
Hozzávalók (2 adag csirkecombhoz):
A csirkehez:
- 2 db csirkecomb (bőr nélkül)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál hagymapor
- 1 evőkanál szárított oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál mustár (opcionális, a ropogós hatás fokozására)
A körethez:
- 1 édesburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A csirke előkészítése: A csirkecombokat alaposan mosd meg, töröld szárazra egy papírtörlővel. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a paprikát, a fokhagyma- és hagymaport, az oregánót, a sót és borsot. Ha szeretnéd még ropogósabbá tenni, a mustárt is adj hozzá. Kend be a csirkecombokat a fűszeres keverékkel, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
- Sütés: Előmelegített 200 °C-os sütőben süsd a csirkecombokat 30-35 percig, amíg a bőre ropogós nem lesz, és a hús átsül. A sütési idő függ a csirkecombok méretétől, ezért érdemes egy húshőmérőt használni: a csirke belső hőmérséklete legyen 75 °C körüli.
- A köret elkészítése: Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd fel kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, rozmaringot, sót és borsot. A fűszeres keverékkel forgasd össze az édesburgonya darabokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütőben, 200 °C-on süsd 25-30 percig, amíg aranybarna és puhára sül.
- Tálalás: A sült csirkecombot és az édesburgonyát tálald együtt, és élvezd az egészséges, finom étkezést!
Kalóriatáblázat (1 adag):
Tétel | Mennyiség | Kalória |
Csirkecomb (bőr nélkül) | 1 db (150 g) | 165 kcal |
Olívaolaj (a csirkéhez) | 1 evőkanál | 120 kcal |
Édesburgonya | 150 g | 135 kcal |
Olívaolaj (a körethez) | 1 evőkanál | 120 kcal |
Összesen | 540 kcal |
Ez a recept 1 adagra vonatkozik, és egy egészséges alternatívát kínál a klasszikus gyorsétteremi változat helyett. Az édesburgonya és a csirkecomb tökéletes kombinációja biztosítja a szükséges tápanyagokat, miközben nem terheli meg a szervezetet fölösleges kalóriákkal. Élvezd a ropogós csirke ízét anélkül, hogy a kalóriák túlzott mértékben megemelkednének!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.