Ha imádod a Kentucky csirkecombot, de szeretnél egy egészségesebb alternatívát, akkor ez a recept neked szól! A hagyományos panírozott csirke helyett most egy könnyebb, fehérjében gazdag verziót készíthetünk, ami nemcsak finom, hanem tápanyagban gazdag is. Az alábbi receptben nem használsz olajat a sütéshez, a csirkecombokat a sütőben készítjük el, így minimális zsiradékkal élvezhetjük a ropogós falatokat. Az ételt egy friss, vitaminban gazdag körettel egészítjük ki, hogy a tápláló és laktató étkezés tökéletes legyen.

Hozzávalók (2 adag csirkecombhoz):

A csirkehez:

  • 2 db csirkecomb (bőr nélkül)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál hagymapor
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár (opcionális, a ropogós hatás fokozására)

A körethez:

  • 1 édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A csirke előkészítése: A csirkecombokat alaposan mosd meg, töröld szárazra egy papírtörlővel. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a paprikát, a fokhagyma- és hagymaport, az oregánót, a sót és borsot. Ha szeretnéd még ropogósabbá tenni, a mustárt is adj hozzá. Kend be a csirkecombokat a fűszeres keverékkel, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
  2. Sütés: Előmelegített 200 °C-os sütőben süsd a csirkecombokat 30-35 percig, amíg a bőre ropogós nem lesz, és a hús átsül. A sütési idő függ a csirkecombok méretétől, ezért érdemes egy húshőmérőt használni: a csirke belső hőmérséklete legyen 75 °C körüli.
  3. A köret elkészítése: Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd fel kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, rozmaringot, sót és borsot. A fűszeres keverékkel forgasd össze az édesburgonya darabokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütőben, 200 °C-on süsd 25-30 percig, amíg aranybarna és puhára sül.
  4. Tálalás: A sült csirkecombot és az édesburgonyát tálald együtt, és élvezd az egészséges, finom étkezést!

Kalóriatáblázat (1 adag):

Tétel Mennyiség Kalória
Csirkecomb (bőr nélkül) 1 db (150 g) 165 kcal
Olívaolaj (a csirkéhez) 1 evőkanál 120 kcal
Édesburgonya 150 g 135 kcal
Olívaolaj (a körethez) 1 evőkanál 120 kcal
Összesen 540 kcal

Ez a recept 1 adagra vonatkozik, és egy egészséges alternatívát kínál a klasszikus gyorsétteremi változat helyett. Az édesburgonya és a csirkecomb tökéletes kombinációja biztosítja a szükséges tápanyagokat, miközben nem terheli meg a szervezetet fölösleges kalóriákkal. Élvezd a ropogós csirke ízét anélkül, hogy a kalóriák túlzott mértékben megemelkednének!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.