Ez a cukkinis lasagne egy fantasztikus, alacsony szénhidráttartalmú alternatíva a hagyományos lasagnéra. A tészta helyett vékonyra szeletelt cukkinit használunk, így könnyebb és egészségesebb ételt kapunk. Laktató, könnyen elkészíthető, és tökéletes választás ebédre vagy vacsorára – ráadásul keto-barát is!

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

Lasagne rétegekhez:

  • 2 közepes cukkini (hosszában vékonyra szeletelve)
  • 1 evőkanál só (a cukkiniből a nedvesség kinyeréséhez)

Húsos ragu:

  • 500 g darált marhahús (vagy pulykahús)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • Só, bors ízlés szerint

Sajt réteg:

  • 250 g ricotta vagy túró
  • 1 tojás
  • 50 g reszelt parmezán
  • 200 g reszelt mozzarella

Elkészítés:

  1. Cukkini előkészítése:
    • A hosszában vékonyra szeletelt cukkiniket enyhén megsózzuk, majd félretesszük 15-20 percre, hogy kiengedje a levét.
    • Ezután papírtörlővel alaposan felitatjuk a nedvességet, így elkerülhetjük, hogy a lasagne túl vizes legyen.
  2. Húsos ragu elkészítése:
    • Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
    • Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst, és addig pirítjuk, míg a hús barnára sül.
    • Beleöntjük a paradicsomot, a paradicsompürét, és hozzáadjuk a fűszereket.
    • Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik.
  3. Sajt réteg elkészítése:
    • Egy tálban összekeverjük a ricottát (vagy túrót), a tojást és a parmezánt.
  4. Lasagne összeállítása:
    • Egy hőálló tál aljára vékony réteg húsos ragut teszünk.
    • Erre jöhet egy réteg cukkini, majd a ricottás keverék fele.
    • Ismételjük a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak, a tetejére cukkini és a reszelt mozzarella kerüljön.
  5. Sütés:
    • A lasagnét 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.
    • Ha nagyon pirulna, az utolsó 10 percben letakarhatjuk alufóliával.
  6. Pihentetés és tálalás:
    • A sütőből kivéve 10-15 percig hagyjuk hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
    • Friss bazsalikommal vagy extra parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp:

  • Ha még szaftosabb ragut szeretnél, adhatsz hozzá egy kis vörösbort főzés közben.
  • A cukkinit grillserpenyőben elő is sütheted, hogy még kevésbé legyen vizes a lasagne.

 

Tápanyag-információ (1 adag, kb. 6 adag esetén):

  • Kalória: 492 kcal
  • Fehérje: 36.2 g
  • Szénhidrát: 11.7 g
  • Zsír: 35.5 g

Ez a cukkinis lasagne kiválóan illeszkedik alacsony szénhidráttartalmú vagy keto diétába, magas fehérjetartalommal és egészséges zsírokkal!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!

    [tssendy listID "11895"]

    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!

      [tssendy listID "11895"]

      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.