Ha szereted a klasszikus csirkés-parmezános ízeket, de nem akarod szétbombázni a diétádat, akkor ez a recept neked szól! A csirkés-quinoás töltött paprika egyszerre egészséges, fehérjedús, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú – mégis fantasztikusan laktató és sajtosan krémes. Ideális egy rohanós hétköznap vacsorára, és másnap is tökéletes ebédre!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 közepes piros kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva)
  • 300 g főtt vagy sült csirkemell (apróra vágva)
  • 1 csésze főtt quinoa (kb. 90 g szárazból)
  • 1 csésze passzírozott paradicsom (passata vagy sűrű paradicsomszósz)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Friss bazsalikom vagy petrezselyem díszítéshez (opcionális)Elkészítés lépésről lépésre:
  1. Melegítsd elő a sütőt

Kapcsold be a sütőt 190 °C-ra (alsó-felső sütés).

  1. Készítsd elő a quinoát

Ha még nem főzted meg, akkor mosd át alaposan a quinoát, majd főzd meg dupla mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt, amíg felszívja a vizet és puha lesz.

  1. Keverd össze a tölteléket

Egy nagy tálban keverd össze a főtt csirkemellet, a főtt quinoát, a paradicsomszószt, zúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot. Ez lesz a fűszeres, fehérjedús töltelék.

  1. Töltsd meg a paprikákat

Helyezd a félbevágott kaliforniai paprikákat egy sütőtálba. Kanalazd bele a csirkés-quinoás keveréket. Szórd meg mindegyiket reszelt mozzarella és parmezán keverékével.

  1. Sütés

Fedd le a tálat alufóliával, majd süsd 25 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé aranybarna lesz.

  1. Tálalás

Tálalás előtt szórd meg friss zöldfűszerrel. Kínáld salátával vagy önmagában – bármelyik verzióban verhetetlen!

Tipp:

A receptet előző este is elkészítheted, csak süsd meg másnap. Szuperül melegíthető mikróban vagy sütőben is!

Tápanyaginformáció (1 adag – 2 fél paprika):

  • Kalória: kb. 340 kcal
  • Fehérje: 28 g
  • Szénhidrát: 21 g
  • Zsír: 16 g
  • Rost: 5 g
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.