Ha gyorsan szeretnél valami egészségeset, laktatót és táplálót főzni, akkor ezt a receptet imádni fogod! A sovány karaj és a zöldségek tökéletes párost alkotnak – egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízélményt nyújt.
Hozzávalók (2 adaghoz)
A húshoz:
- 2 szelet sertéskaraj (egyenként kb. 120–150 g)
- 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szárított kakukkfű vagy oregánó
A zöldséges körethez:
- 100 g brokkoli
- 100 g kelkáposzta vagy fodros kel
- 1 marék friss spenót
- Fél citrom leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
Elkészítés lépésről lépésre
- A karaj előkészítése
- A hússzeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak legyenek.
- Fűszerezd be sóval, borssal, fokhagymaporral és a választott zöldfűszerrel.
- Hevíts fel egy serpenyőt, és süsd meg a hússzeleteket oldalanként kb. 3-3 perc alatt. Aranybarna kérget kell kapniuk, miközben belül szaftosak maradnak.
- A zöldséges köret elkészítése
- A brokkolit párold roppanósra (kb. 5 perc).
- Egy másik serpenyőben olajon pirítsd meg az aprított fokhagymát, majd add hozzá a kelkáposztát és a spenótot.
- Párold 3–4 percig, míg összeesnek, majd keverd hozzá a brokkolit.
- Ízesítsd sóval, borssal, és friss citromlével.
- Tálalás
- Halmozd a zöldségeket a tányérra, és fektesd rá a sült karajt.
- Díszítheted citromszeletekkel vagy reszelt sajttal, ha nem szigorú diétát követsz.
Tápanyagtartalom (1 adag)
- Energia: 350 kalória
- Fehérje: 35 g
- Zsír: 18 g
- Szénhidrát: 10 g
- Rost: 5 g
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.