A londoni Imperial College kutatói 21, normál testsúlyú önkéntes bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevők egyik nap nem kaptak reggelit, másnap viszont bőséges, 730 kalóriás reggelit fogyasztottak. A szakemberek azt vizsgálták, hogyan reagál az agy a nap további részében két különböző helyzetre.

Az önkénteseken agyi MRI-vizsgálatot végeztek, miközben különféle kalóriatartalmú ételek fotóit mutatták nekik. Azon a napon, amikor éhgyomorra nézegették a képeket, az agy a magas kalóriatartalmú ételekre reagált intenzívebben.

Ezek után a résztvevők mindkét nap ebédet kaptak. Azon a napon azonban, amikor nem reggeliztek, ötször annyi kalóriát vittek be az ebéddel, mint amikor már reggel is ettek.

„Elegendő bizonyítékot találtunk arra, hogy a reggeli koplalás csak éhesebbé teszi az embereket és a magasabb kalóriatartalmú ételek fogyasztására ösztönzi

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.