Az általunk elfogyasztott ételek alapvető szerepet játszanak abban, hogy hogyan nézünk ki és hogyan érezzük magunkat. A rendszeres testmozgás fontos, de a kutatások szerint a táplálkozásnak van a legnagyobb hatása a fittségünkre. Az ételek gyógyszerként való felhasználása az egészségfejlesztés népszerű témájává vált. A trend mostanában az egészséges táplálkozásra, mint elsődleges fitneszcélra összpontosít. Ha az egészséges táplálkozási szokások életmóddá válnak, egészségesebbek és boldogabbak leszünk.

A helyes táplálkozás segíthet csökkenteni a testzsírt, leadhatunk néhány kilót, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat, és csökkenthetjük a betegségek kockázatát. Gyakori tanulmányok szerint az egészséges táplálkozás a fitneszprogramunk legfontosabb része. Egyes orvosok az egészséges táplálkozási szokásokat és életmódot tanítják, mint az általános egészségi állapot javításának módját az elhízás és a kapcsolódó betegségek csökkentésével. A tápanyagdús élelmiszerek, vagy “szuperételek” tartalmazzák a sovány fehérjéket, az egészséges szénhidrátokat és az egészségünkhöz nélkülözhetetlen zsírokat. A szuperélelmiszerek a bennük lévő kalóriamennyiséghez képest gazdag forrásai a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak.

Az antioxidánsok bizonyítottan csökkentik a gyulladást a szervezetünkben, segítve a betegségek és a betegségek elleni küzdelmet. A gyulladás állítólag számos betegség vezető oka. A levélzöldségekben és zöldségekben található erőteljes antioxidánsok például segítenek megvédeni a sejtjeinket a lehetséges szabad gyökök okozta károsodástól. Egyes szuperélelmiszerek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek fokozzák anyagcserénket a hatékonyabb zsírégetés érdekében. A piros paprika egy kapszaicin nevű molekulát tartalmaz, amely bizonyítottan fokozza a testzsír elégetésének sebességét. A kvercetin egy erős antioxidáns, amely a természetben számos növényi élelmiszerben előfordul. Valójában a kvercetin kutatások szerint az egyik legerősebb antioxidáns, amely számos egészségügyi előnnyel jár.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.