A téli szezon már javában tart és ezzel együtt a mandarin és a klementin szezonja is. Ami a gyümölcsön található rostokat illeti, megoszlanak a vélemények. Vannak, akik egyszerűen csak megeszik, másoknak viszont aprólékosan le kell tépkedniük őket evés előtt.

A citrusfélék nemcsak ízletesek, hanem extra adag vitamint is biztosítanak, különösen a hideg évszakban. A mandarin és a klementin többnyire a téli időszakban a legnépszerűbb gyümölcsök közé sorolhatók.

Természetesen nem mindenki szereti a hús és a héj köztes rétegének enyhén kesernyés részét,  ezért sokan felteszik a kérdést: Meg lehet-e enni a mandarin és a klementin fehér rostjait, vagy jobb, ha leszedjük őket?

A mandarin fehér rostjait ajánlott fogyasztani.

Sokan igyekeznek a lehető legalaposabban leszedni a fehér rostokat, ellenben az egészségügyi szakértők és kutatók az úgynevezett “mezokarpium”, azaz a hús és a héj közötti fehér rész fogyasztását javasolják.

Még ha ízetlennek is tűnik az elfogyasztása, a mezokarpium rengeteg C-vitamint és számos másodlagos növényi anyagot, például flavanoidokat tartalmaz, amelyek erősítik a szervezet saját védelmi mechanizmusait, és a rák ellen is védelmet nyújthatnak.  Ezenkívül a fehér rész sok emészthetetlen táplálékrostot tartalmaz, amely tovább marad az emésztőrendszerben, és telítő hatású, mivel elnyomja az éhségérzetet. Ugyanez vonatkozik az összes többi citrusfélére, például a narancsra, a citromra, a grapefruitra és a lime-ra is. A jövőben ne szedd le a mezokarpiumot, ezzel időt is spórolhatsz és a szervezetednek is jót teszel.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.