Rák megelőzés

A brokkoli osztozik ezeken a rákellenes, immunerősítő tulajdonságokon más keresztesvirágú zöldségekkel, például a karfiollal, a kelbimbóval és a káposztával.

Koleszterincsökkentés

Mint sok más teljes értékű élelmiszer, a brokkoli is tele van oldható rostokkal, amelyek kivonják a koleszterint a szervezetből.

Csökkenti az allergiás reakciókat 

A kutatások kimutatták, hogy a kaempferol képes csökkenteni az allergiával kapcsolatos anyagok hatását a szervezetünkre. A Brokkoli még jelentős mennyiségű OMEGA-3 zsírsavat is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentőként ismert.

Csontok egészsége

A brokkoli magas kalcium- és K-vitamin tartalommal rendelkezik, mindkettő fontos a csontok egészségéhez és a csontritkulás megelőzéséhez.

Diéta támogatása

A brokkoli jó szénhidrát és magas rosttartalmú, ami segíti az emésztést, megelőzi a székrekedést, alacsonyan tartja a vércukorszintet és megfékezi a túlevést.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.