A csemetét ovis kortól, sokszor felnőtt korig autóval hordjuk; egészen addig, míg aztán a saját autójába ül át. Tehát napi közel 2 kg étel, így a nők 335 kcal-val, a férfiak 168 kcal-val esznek többet a szükségesnél. A túlsúlyosak száma pedig 40 % felett van.

Az elfogyasztott táplálék összetevőinek aránya is kedvezőtlenül változott. A zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonafélék, hal, szárnyas hús helyett gyakran telített zsírok (gyorséttermi egészségtelen táplálékok), egyszerû szénhidrátok, más néven cukrok landolnak gyomrunkban. A problémát csak tetézik az idõnkénti, sokszor átgondolatlan diéták, fogyókúrák, ész nélküli edzések.

Ezen dolgok ellensúlyozására érdemes odafigyelnünk szervezetünk jelzéseire, igényeire. Olvassunk több köbyvet, cikket az egészséges táplálkozásról, kezdjünk el mozogni. Kezdetekben, hogy elkerüljük a túlterhelést, a heti 2-szeri , majd pedig a heti 3-szori edzés szükséges minimálisan. Heti 5 X 1 óra edzéssel megadjuk szervezetünk számára a szükséges fizikai terhelést, amely optimálisnak mondható. Ajánlott, fõleg a kezdetekben szakember segítségét kérni. Szervezetünk képes a regenerálódásra, még most sem késő elkezdeni!

Szerző: Kránitz Bernadett és Érsek Ervin

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.