Egy új tanulmány azt sugallja, hogy egy erőnléti edzés után, 100g sajt (például svájci és feta) fogyasztása segít a fiatal, egészséges férfiaknak több izmot építeni.

Éppen befejeztél egy kemény edzést, és szeretnél segíteni a testednek regenerálódni. Belenyúlsz a hátizsákodba, és kiveszel… egy szelet sajtot? Valójában igen, állítja egy új tanulmány a Nutrition Journalban, mely szerint az egészséges, fitt férfiak, akik körülbelül 100g sajtot fogyasztottak erőnléti edzés után, képesek voltak több izomfehérjét szintetizálni a testükben a regenerációs folyamat során, ami segítette őket abban, hogy gyorsabban újjáépítsék az izmaikat.

Ahhoz, hogy az izmok alkalmazkodjanak a testmozgáshoz, az izomfehérjék folyamatos megújulására van szükség. Azt fedezték fel, hogy 30 gramm sajtban található fehérje növeli az izmok fehérjeszintézisét.

A vizsgálatban a sajt fogyasztása közvetlenül az edzés után volt a legnagyobb hatással az izomregenerációra, de a szervezet akár egy nappal később is hasznot húzhat belőle.

Az edzés érzékennyé teszi az izmokat a vérben keringő aminosavakra, így az izmok akár 24 vagy akár 48 órával később is többet tudnak belőlük felvenni. Tehát ez alatt az idő alatt húzhatsz hasznot az extra fehérjebevitelből.

Bár a sajtnak más egészségügyi előnyei is vannak (nevezetesen a csontokat erősítő kalcium), azonban el kell ismerni, hogy a sajtban is van egy tisztességes mennyiségű zsír.

Ha erőnléti edzés után sajtfogyasztásra adod a fejed, válaszd a kevésbé zsíros változatokat, mint a svájci, feta vagy az alacsony zsírtartalmú cheddar sajtot, majd vacsorára fogyassz sovány fehérjeforrást például halat.

Fontolja meg a kevésbé gazdag változatokat, mint a svájci, a feta és az alacsony zsírtartalmú cheddar az erőnléti edzés után, majd vacsorára fogyasszon sovány fehérjét, például halat.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.