A strandszezon közeledtével egyre többen szeretnék csökkenteni nemkívánatos zsírpárnáikat és megformálni testüket. Íme pár hasznos tanács!
Ezeket a célokat rendszeres testedzéssel és jól megtervezett étrenddel lehet megvalósítani.A testkörfogatok ( derék, csípő, mellkas,comb stb.) és a testtömeg mérése különösen fontos ebben az időszakban, hiszen objektív képet adnak fejlődésünkről. Ebben a cikkben az egészséges és megfelelő mértékű fogyásról, annak feltételeiről , valamint étrendi praktikákról lesz szó.

Mérjünk rendszeresen!

Táplálkozásunk és edzésünk hatékonyságának legfőbb mutatója testzsírszázalékunk csökkenése. Éppen ezért szükséges a testméretek rendszeres vizsgálata ( hetente –kéthetente). Az így mutatkozó eredmények segítik fenntartani a motivációt, lelkesedésünket. Fontos, hogy reálisan és optimistán gondolkodjunk.

A hetente elért egy kilogrammos zsírcsökkenés az ajánlatos, hiszen ez nem terheli meg a szervezetet jelentősen , másrészt a tükörben is jól látható eredményeket hoz.
Sokaknak ez kevésnek tűnik, és havi 8-10kg-os vagy még nagyobb mértékű fogyást terveznek. Ezt is meg lehet valósítani, de fennáll a veszélye annak, hogy túlságosan kizsigereljük izomzatunkat, lemerítjük idegi tartalékainkat, mindezek következtében pedig gyengének és kedvetlennek érezzük magunkat.(nyilvánvalóan nem ez a cél)

Visszatérve a mérésekre: testzsírszázalékot mérni ( legalábbis pontosan ) elég nehéz,sokkal egyszerűbb derékbőségünk változásait figyelemmel kísérni. Általánosan elfogadott nézet, hogy minden 2,5 cm-es csökkenés derékban kb. másfél-két kilogramm testtömegcsökkenést jelent.
Problémákat okozhat, hogy a fogyásban „eltűnnek az izmaink”, vagyis a zsír mellett izmokat is égetünk. Ezt megfelelő mennyiségű fehérjebevitellel tudjuk megakadályozni (2 gramm testkilogrammonként).

Folytatás hamarosan!

Bögi Viktor személyi edzőnél

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.