Tápanyagmennyiségek

Egyénenként változó, hogy mennyi szénhidrátra és fehérjére van szükségünk, de a nagy átlag eredményesen tömegel napi 5g/testsúlykilogramm szénhidráttal, és 2g/testsúlykilogramm fehérjével. A táplálékforrások legyenek minél tisztábbak, nem érdemes szemétkajákra alapozni az étrendet, mert utána csak nyűg lesz a felesleges zsírtól való megszabadulás.

Fontos leszögezni, hogy valamennyi zsír mindenképpen feljön tömegnövelés alatt, de saját testünk folyamatos figyelésével igyekezzünk megtalálni azt a tápanyagmennyiséget, ami optimális izomnövekedést okoz, de nem zsírosít jelentősen.A fehérje és szénhidrátbevitel mellett figyeljünk az esszenciális zsírbevitelre is, ezt fedezhetjük lenmagolajból, de a jobb multivitaminok is tartalmaznak ilyen zsírokat.

A megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitel elengedhetetlen az immunrendszerünk megfelelő működéséhez. Ajánlatos minden nap bevinni 2-10g C-vitamint – attól függően, mennyire vagyunk leterhelve, valamint sérülések esetén érdemes megemelni a dózist.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

forras:http://testepitek.hu/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.