Fontos, hogy a diétád során is megfelelő mennyiségű proteint juttass a szervezetedbe, hiszen ha nem fogyasztasz elég fehérjét, hamarabb elfárad a tested (az izmaid). Az emberi szervezet napi fehérjeszükséglete azonban sok mindentől függ! A testtömegtől, a testösszetételtől, az életkortól, a szervezet adaptációjától, és az egészségi állapotodtól is.

A körülbelüli napi fehérjeszükségletet úgy határozzák meg a szakemberek a felnőtteknél, hogy 1 g-ot egy kg testtömegre számítanak. Az emberi szervezet pedig egyszerre körülbelül 30-40gramm fehérjét képes felvenni, ezért ajánlott, hogy a nap során többszöri étkezéssel vidd be a megfelelő mennyiséget!

Jó, ha tudod!

Egyetlen hamburger körülbelül 23 gramm fehérjét tartalmaz, a probléma „csupán” az, hogy mindemellett rengeteg zsírt is. Habár a szervezetednek ugyanúgy szüksége van ez utóbbira, mint a szénhidrátra, nem mindegy, hogy miből mennyit viszel a szervezetedbe, és az sem, hogy milyen forrásból! Főleg, ha meg akarod tartani az alakodat, vagy akkor, ha éppen kőkemény fogyókúrára fogtad magad, de akkor is, ha szem előtt tartjuk az egészséges táplálkozás alapelveit!

Nem megoldás, ha nem eszel eleget! Több kárt okozol ezzel, mint hasznot. Ha például nem viszel be elegendő szénhidrátot a szervezetbe, nem fogsz tudni teljesíteni a munkahelyeden. A fehérje pedig mindenképpen meghatározó, hiszen az izmaidnak szüksége van rá: hogy biztosítani tudják a tested számára a megfelelő működést. Számos magas fehérje tartalmú, de alacsony zsírtartalmú élelmiszer létezik!

 

Következő cikkünkből az is kiderül, melyek a TOP 10-es fehérjetartalmú ételmiszerek.

 

Forrás: www.nana.hu

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

 

 

SPEEDFIT

Fitnesz és Szolárium Stúdió

Győr – Dunacenter

06/96 528-448

 

https://www.speed-fit.hu

 

 

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.