Elérkezett az az időszak amikor minden a mézeskalácsról a forró és kényelmes dolgokról szól! Ezek az egészségesebb mézeskalácsos fánkok a klasszikus mézeskalács ízével és az extra fehérje tartalmával, nálam a reggeli csúcspontja. Egyszerűen nem tudok túllenni rajtuk, annyira jók!

Hogyha már csináltál otthon egy adag fánkot, akkor tudod, hogy fárasztó lehet kiszedni a fánkokat a sütőformákból. Én szívesebben használok szilikon formákat, amiből csak kipattintom a kész fánkokat egy tálra, amíg lehűlnek. Air-fryerben akár mini fánkokat is csinálhatsz a hozzá illő formák segítségével. Imádom a mini fánkokat…

Itt vannak a hozzávalók, amiket az elkészítéshez használtam.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 16 perc

Összesen: 31 perc

Adag 6 fánk

Kalória adagonként 277 kcal

Hozzávalók

Fánk – száraz hozzávalók

  • 90 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 50 gramm vaníliás fehérje
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/8 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

Fánk – nedves hozzávalók

  • 80 ml cukormentes vaníliás mandulatej
  • 3 evőkanál melaszszirup
  • 3 evőkanál világosbarna cukor
  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma

Bevonat

  • 120 gramm porcukor
  • 31 gramm szobahőmérsékletű zsírszegény krémsajt
  • 2 teáskanál cukormentes vaníliás mandulatej

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd félre…
  3. Tedd a vajat egy kis edénybe és rakd be a mikróba fél percre. (A vajnak nem kell teljesen elolvadnia, de teljesen meg kell ) Add hozzá a barna cukrot és jól keverd össze. Ezután add hozzá a melaszt és a vanília aromát és újra keverd össze. Végül add hozzá a tejet és a tojást, addig keverd amíg a tojás jól el nem oszlik.
  4. Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, addig kever őket, amíg éppen hogy összeállnak, ne keverd túl. Pár csomó nem probléma, ha marad, a lényeg, hogy ne legyen száraz liszt a keverékben.
  5. Tedd a fánk keveréket egy habzsákba vagy egy uzsonnás tasakba és vágd le a tasak sarkát, hogy legyen egy kb 2 cm-es nyílásod. Nyomd ki a keveréket a szilikon fánk formák ¾-éig.
  6. Tedd be a sütőbe kb. 14-16 percre vagy addig, amíg egy fogpiszkálót bele tudsz szúrni a legvastagabb részébe úgy, hogy az tisztán jön ki. Vedd ki a fánkokat a formákból és hagyd őket lehűlni.
  7. Amíg a fánkok hűlnek, addig készítsd el a bevonatot. Keverd össze simára a puha krémsajtot, a porcukrot és a mandulatejet (kezdj csak 1 teáskanál tejjel, majd adj hozzá még, ha kell több). Egy kézi habverő segít abban, hogy gyorsan simára tudd keverni a bevonatot. A bevonat elég sűrű kell maradjon ahhoz, hogy megtartsa a formáját, ahogy kiveszed belőle a habverőt – nem jó, ha nagyon folyékony vagy üveges marad.
  8. Miután kihűltek a fánkok, mártsd bele a bevonatba őket. Egy spatula lehet segíthet a folyamat során. Adj 30 percet -1 órát a bevonatnak, hogy megszilárduljon, de felgyorsíthatod ezt, ha beteszed a fánkokat a hűtőbe.

Megjegyzés

  • Ezeket mini fánk formában is elkészítheted air-fryerben: tedd a keveréket az air-fryerbe illő formákba és süsd őket 180 fokon 7 percig.
  • A recept megtalálható a MyFitnessPal alkalmazásban.

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Rácz Rita Mónika

forrás: https://www.peanutbutterandfitness.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.