Ez a cukkinis lasagne egy fantasztikus, alacsony szénhidráttartalmú alternatíva a hagyományos lasagnéra. A tészta helyett vékonyra szeletelt cukkinit használunk, így könnyebb és egészségesebb ételt kapunk. Laktató, könnyen elkészíthető, és tökéletes választás ebédre vagy vacsorára – ráadásul keto-barát is!

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

Lasagne rétegekhez:

  • 2 közepes cukkini (hosszában vékonyra szeletelve)
  • 1 evőkanál só (a cukkiniből a nedvesség kinyeréséhez)

Húsos ragu:

  • 500 g darált marhahús (vagy pulykahús)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • Só, bors ízlés szerint

Sajt réteg:

  • 250 g ricotta vagy túró
  • 1 tojás
  • 50 g reszelt parmezán
  • 200 g reszelt mozzarella

Elkészítés:

  1. Cukkini előkészítése:
    • A hosszában vékonyra szeletelt cukkiniket enyhén megsózzuk, majd félretesszük 15-20 percre, hogy kiengedje a levét.
    • Ezután papírtörlővel alaposan felitatjuk a nedvességet, így elkerülhetjük, hogy a lasagne túl vizes legyen.
  2. Húsos ragu elkészítése:
    • Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
    • Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst, és addig pirítjuk, míg a hús barnára sül.
    • Beleöntjük a paradicsomot, a paradicsompürét, és hozzáadjuk a fűszereket.
    • Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a ragu besűrűsödik.
  3. Sajt réteg elkészítése:
    • Egy tálban összekeverjük a ricottát (vagy túrót), a tojást és a parmezánt.
  4. Lasagne összeállítása:
    • Egy hőálló tál aljára vékony réteg húsos ragut teszünk.
    • Erre jöhet egy réteg cukkini, majd a ricottás keverék fele.
    • Ismételjük a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak, a tetejére cukkini és a reszelt mozzarella kerüljön.
  5. Sütés:
    • A lasagnét 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.
    • Ha nagyon pirulna, az utolsó 10 percben letakarhatjuk alufóliával.
  6. Pihentetés és tálalás:
    • A sütőből kivéve 10-15 percig hagyjuk hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
    • Friss bazsalikommal vagy extra parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp:

  • Ha még szaftosabb ragut szeretnél, adhatsz hozzá egy kis vörösbort főzés közben.
  • A cukkinit grillserpenyőben elő is sütheted, hogy még kevésbé legyen vizes a lasagne.

 

Tápanyag-információ (1 adag, kb. 6 adag esetén):

  • Kalória: 492 kcal
  • Fehérje: 36.2 g
  • Szénhidrát: 11.7 g
  • Zsír: 35.5 g

Ez a cukkinis lasagne kiválóan illeszkedik alacsony szénhidráttartalmú vagy keto diétába, magas fehérjetartalommal és egészséges zsírokkal!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.