Ez a mediterrán hangulatot idéző szaftos, omlós töltött csirkemell, tele van sajttal és ízekkel. Ideális szénhidrátcsökkentett diéta alatt és az egész család is imádni fogja!

A serpenyőben sütött ételek egyre kedveltebbek, hiszen gyorsan elkészíthetők és jól adagolhatók. Ez a remek recept egyszerű és könnyen beilleszthető diétánkban, hiszen egy alacsony szénhidrát tartalmú Keto-recept!

Az olasz ihletésű töltelék sajttal, spenóttal, fűszernövényekkel, fokhagymával és napon szárított paradicsommal fogja felrobbantani az ízlelőbimbóidat, nézzük miként készítheted el.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé: Legjobb, ha csont és bőr nélküli csirkemellfilét használsz, lehetőleg közepes vagy nagyméretűeket, így könnyebb megtölteni!
  • Só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom: ha van, használj friss bazsalikomot.
  • 10-15 dkg bébi spenót
  • 20 dkg krémsajt: ha szeretnél, használj light sajtot.
  • 10 dkg napon szárított paradicsom olajban: az olajat csepegtesd le, fogd fel egy tálba, majd aprítsd fel a paradicsomot. A felfogott olajra később szükséged lesz.
  • 10 dkg Mozzarella sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 4 db fokhagymagerezd: lehetőleg friss fokhagymát használj.
  • 2 db mogyoróhagyma: kiválthatod új hagymával is.
  • 250 ml Csirkehúsleves alap vagy zöldségleves is használható.

Elkészítés:

Vágj be hosszanti irányban egy-egy zsebet minden csirkemellbe. Fűszerezd a csirkemellet sóval, borssal és szárított bazsalikommal mindkét oldalán, úgy hogy a zsebekbe is jusson. Vigyázz! Nehogy átvágd teljesen a csirkemellet, mert kifolyik a töltelék sütés közben.

Egy közepes tálban keverd össze a spenótot, a krémsajt felét, a felaprított szárított paradicsomot, a mozzarellát, a parmezánt és a fokhagymát.

Töltsd meg a csirkemelleket a spenótos keverékkel és zárd le mindegyik fogpiszkálóval, lehetőleg úgy, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni!

Egy nagy serpenyőt közepes lángon melegíts fel, öntsd bele a szárított paradicsom olaját, majd a csirkemell mindkét oldalát pirítsd aranybarnára. Ez körülbelül 8-10 percet vesz igénybe.

Ha kész vagy a pirítással, tedd félre egy tányérra.

Ugyanebben a serpenyőbe tedd bele a maradék fokhagymát, mogyoróhagymát és pirítsd fél percig folyamatos kevergetés közbe, de figyelj meg ne égjen.

A hagyma is elkészült, jöhet a húsleves alap. Öntsd a hagymára, majd közepes lángon forrald pár percig, így a serpenyőre tapadt finomságokat fel tudd lazítani. Mehet bele a krémsajt másik fele!

Miután ezzel megvagy, helyezd vissza a csirkemelleket a serpenyőben és kanalazz rá a forró mártásból, fedd le és főzd alacsony lángon kb. 10-15 percig, amíg a hús át nem párolódik.

Tippek:

  • Bármilyen semleges zsiradékkal elkészítheted
  • A spenót lehet friss vagy fagyasztott. Ha fagyasztott spenótot használsz, akkor felhasználás előtt olvaszd ki és csepegtesd le.
  • Használj csont és bőr nélküli csirkemellfilét, közepes vagy nagyméretűeket, így könnyebben meg tudod tölteni.
  • Óvatosan vágd be a zsebeket. Ne vágd át teljesen, különben kifolyik a töltelék!
  • Alaposan zárd le fogpiszkálóval a csirkemelleket.
  • Csirkealaplé helyett zöldség alaplét is tökéletes.

Pár köret ötlet, ami feldobhatja az ételt:

  • Korianderes, lime-os karfiolrizs
  • Csőben sült karfiol
  • Burgonyapüré
  • Fokhagymás-fűszeres sült burgonya
  • Burgonya gratin
  • Egészséges házi Coleslaw saláta
  • Fokhagymás párolt brokkoli

Jó étvágyat kívánunk!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.