Ez a mediterrán hangulatot idéző szaftos, omlós töltött csirkemell, tele van sajttal és ízekkel. Ideális szénhidrátcsökkentett diéta alatt és az egész család is imádni fogja!
A serpenyőben sütött ételek egyre kedveltebbek, hiszen gyorsan elkészíthetők és jól adagolhatók. Ez a remek recept egyszerű és könnyen beilleszthető diétánkban, hiszen egy alacsony szénhidrát tartalmú Keto-recept!
Az olasz ihletésű töltelék sajttal, spenóttal, fűszernövényekkel, fokhagymával és napon szárított paradicsommal fogja felrobbantani az ízlelőbimbóidat, nézzük miként készítheted el.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé: Legjobb, ha csont és bőr nélküli csirkemellfilét használsz, lehetőleg közepes vagy nagyméretűeket, így könnyebb megtölteni!
- Só és bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szárított bazsalikom: ha van, használj friss bazsalikomot.
- 10-15 dkg bébi spenót
- 20 dkg krémsajt: ha szeretnél, használj light sajtot.
- 10 dkg napon szárított paradicsom olajban: az olajat csepegtesd le, fogd fel egy tálba, majd aprítsd fel a paradicsomot. A felfogott olajra később szükséged lesz.
- 10 dkg Mozzarella sajt
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 4 db fokhagymagerezd: lehetőleg friss fokhagymát használj.
- 2 db mogyoróhagyma: kiválthatod új hagymával is.
- 250 ml Csirkehúsleves alap vagy zöldségleves is használható.
Elkészítés:
Vágj be hosszanti irányban egy-egy zsebet minden csirkemellbe. Fűszerezd a csirkemellet sóval, borssal és szárított bazsalikommal mindkét oldalán, úgy hogy a zsebekbe is jusson. Vigyázz! Nehogy átvágd teljesen a csirkemellet, mert kifolyik a töltelék sütés közben.
Egy közepes tálban keverd össze a spenótot, a krémsajt felét, a felaprított szárított paradicsomot, a mozzarellát, a parmezánt és a fokhagymát.
Töltsd meg a csirkemelleket a spenótos keverékkel és zárd le mindegyik fogpiszkálóval, lehetőleg úgy, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni!
Egy nagy serpenyőt közepes lángon melegíts fel, öntsd bele a szárított paradicsom olaját, majd a csirkemell mindkét oldalát pirítsd aranybarnára. Ez körülbelül 8-10 percet vesz igénybe.
Ha kész vagy a pirítással, tedd félre egy tányérra.
Ugyanebben a serpenyőbe tedd bele a maradék fokhagymát, mogyoróhagymát és pirítsd fél percig folyamatos kevergetés közbe, de figyelj meg ne égjen.
A hagyma is elkészült, jöhet a húsleves alap. Öntsd a hagymára, majd közepes lángon forrald pár percig, így a serpenyőre tapadt finomságokat fel tudd lazítani. Mehet bele a krémsajt másik fele!
Miután ezzel megvagy, helyezd vissza a csirkemelleket a serpenyőben és kanalazz rá a forró mártásból, fedd le és főzd alacsony lángon kb. 10-15 percig, amíg a hús át nem párolódik.
Tippek:
- Bármilyen semleges zsiradékkal elkészítheted
- A spenót lehet friss vagy fagyasztott. Ha fagyasztott spenótot használsz, akkor felhasználás előtt olvaszd ki és csepegtesd le.
- Használj csont és bőr nélküli csirkemellfilét, közepes vagy nagyméretűeket, így könnyebben meg tudod tölteni.
- Óvatosan vágd be a zsebeket. Ne vágd át teljesen, különben kifolyik a töltelék!
- Alaposan zárd le fogpiszkálóval a csirkemelleket.
- Csirkealaplé helyett zöldség alaplét is tökéletes.
Pár köret ötlet, ami feldobhatja az ételt:
- Korianderes, lime-os karfiolrizs
- Csőben sült karfiol
- Burgonyapüré
- Fokhagymás-fűszeres sült burgonya
- Burgonya gratin
- Egészséges házi Coleslaw saláta
- Fokhagymás párolt brokkoli
Jó étvágyat kívánunk!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.