Lássuk mi is ez!

Elfoglalt, szűk időkorlátok közé szorított világunkban hatékonyan és kevés idő ráfordításával fejleszthetjük vele rendkívül gyorsan az erőnlétünket.

Váltakozó intenzitású intervall edzésről van szó, ahol magas intenzitású és alacsony intenzitású szakaszok váltogatják egymást. A HIIT megdolgoztatja teljes testünket és drága eszközök sem kellenek hozzá. Könnyen kivitelezhető akár futás, akár kerékpározás, akár görkorcsolyázás során is,illetve kardió gépek segítségével.

Köztudott, hogy a szervezet nagyon nehezen nyúl sajnos a zsír raktáraihoz, még fogyókúra alkalmával is. Éppen ezért rendkívül fontos a megfelelő étkezés, kellő ingert okozó edzés és az izomveszteség minimálisra szorítása. Ha a HIIT edzést súlyzós edzéssel kombináljuk, akkor a zsírvesztés mellett az izomzatunkat meg tudjuk őrizni!

A legtöbb ember ritkán közelíti meg az anaerob zónát, amikor a szíve majd kiugrik a helyéről és már levegőért kapkod. Igaz nem egészséges ezt hosszú ideig fent tartani, de ha csak rövid ideig edzel ebben a zónában, akkor kiváló eredményeket érhetsz el. Amellett, hogy zsír égetünk az izomzat megvédése mellett, még extra úgynevezett utóégető hatásra is szert tehetünk. Tehát nemcsak az edzés alatt, de utána is 12-24 órán át pörög az anyagcserénk. Rövid idő alatt látványos eredményekre tehetsz szert és biztosan nem unod meg!

HIIT-re fel! Érdemes kipróbálni, csak zsírt veszíthetsz!!!

Írta: Takács Tímea-személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.