Minden embernek van egy olyan testrésze, amelyet szívesen megváltoztatna. Pocak, mellkas, comb, fenék, biztos te is tudnál ezek közül választani, hogy melyik helyről szabadulnál meg néhány nemkívánt zsírpárnától.

Ezek a kihívást jelentő területek lehetnek a motivációid a fogyni vágyásod mögött. Ha mindent meg is teszel – figyelsz arra, hogy mit eszel, következetesen jársz edzeni, elegendő vizet iszol, sokat alszol – lehet, hogy nem észleled a kívánt eredményt. Persze, szép lassan láthatóvá fog válni oly módon, hogy a mérleg kevesebbet mutat, de a tükörben még mindig kihívással állhatsz szemben.

Honnan fogysz először?

A válasz mindenki számára más és más. Egyesek a hasukról, mások a combjukról fogynak először. Nehéz megjósolni, hogy egy személy honnan fog először zsírt veszíteni.

A zsírpárnák felszámolása főleg a genetikán múlik, de a kutatások segítségével nagyjából nemenként megjósolható.

A férfiak általában a törzsükről és a farról fogynak először, sőt, a férfiak nagyobb valószínűséggel fogynak először a törzsi területükről, mint a nők az új tanulmányok szerint.

Lehet úgy edzeni, hogy egy adott helyen tűnjenek el először a zsírpárnák?

Sajnos nincs olyan, hogy helyi zsírégetés. Az egy mítosz, hogy a tested egy adott pontját edzed és így ott fogsz először zsírt veszíteni Például hiába csinálsz te több ezer felülést ahhoz, hogy a hasadról fogyj.

Mint már fentebb olvashattad, az, hogy hol csökken a zsír, a genetikádtól függ. A test bizonyos területeinek edzése, például bicepsz vagy a has edzése segít izmot építeni az adott területen, de ezek a célzott gyakorlatok nem fognak abban segíteni, hogy arról a területről tűnjön el először a zsírréteg.

A világ összes fekvőtámasza sem elég ahhoz, hogy csökkentsd a derekad térfogatát.

A legjobb módja a kívánt testalkat elérésének, ha egészséges étrendet folytatsz, következetes maradsz az edzéstervedben. A hatékony fogyáshoz a legjobb barátod az orvosod, a dietetikusod és a személyi edződ lesz a konkrét céljaid elérésében.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.