A következőkben edzőnk, Purgai Evelyn versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a Spartan Race Trail 10 km-es távján, Törökmezőn, Elit kategóriás győzelmet aratott.

Evelyn a Spartan Race Pro nemzetközi válogatott csapatának tagja, aki hazai és nemzetközi szinteken is képviseli hazánkat. Személyi és funkcionális edzőként tevékenykedik a Speedfit győri edzőtermében. Íme a versenybeszámolója:

’Ez volt az év első versenye számomra 2022-ben, amit egy elit kategóriás rajt-cél győzelemmel nyitottam! Kicsit félve álltam oda a rajthoz, abból kifolyólag, hogy tavaly, szeptember 26.-án volt az utolsó futóversenyem, de igencsak bíztam benne, hogy sikerül jó formát hoznom. Nagyon szerettem volna poztívan kezdeni a 2022-es szezonom és reméltem, hogy a terepfutás, mint versenyszám épp nekem fog kedvezni.

A verseny: Meg is kaptam a rajt előtti jó tanácsokat Titán csapattársaimtól és már dördült is a rajtpisztoly. Rohanás át a dagonyán, pillanatok alatt röpültek is a szemembe a sárdarabok az előttem futó srácok cipőjéről. Igyekeztem tartani a tempót a fiúkkal, rögtön be is kezdtünk egy 3:30-3:40 körüli tempóval. A pulzusom már az elején az egekben volt, de nincs baj, futunk tovább, majd akklimatizálódok. Sorra jöttek a dombos felfutások, közbe-közbe lejtőkkel megszakítva a sok felfelé menetelést. A kilátónál fordulás, majd irány vissza, le a hegyről egy meredek domboldalon. Gondoltam, valahol 10 km-nél visszaérünk a fesztivál területre, de a verseny picivel több, mint 12 km-el és 490 m+ szinttel végződött. Az időm: 1:04:01 lett.

Lehet, hogy kissé elmebetegen hangzik, de imádom, amikor ezerrel pörög a pulzusom és futhatok, ahogyan csak bírok. Ez az a táv, amit bizony muszáj végig megtolni, hiszen elégszer bebizonyosodott már futó karrierem során, hogy egy-két másodpercen is helyezések múlhatnak. Esetemben, egyelőre nem az ultra távok fognak dominálni. Én inkább a rövidebb, gyorsan futható versenyeken érzem jól magam, mint amilyen ez is volt.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektettem a funkcionális, illetve crossfit edzésekre – kevesebbet a futóedzéseimre – elégedett vagyok az eredménnyel a befektetett munka alapján.

Többen kérdeztétek, hogy mi lesz a következő megmérettetésem. A következő versenyem nem futás lesz, hanem egy hangulatos és egyben nagyon izgalmas funkcionális csapatversenyben állunk rajthoz február 26.-án Budapesten a Thor Gym-ben.

Mindig nagyon várom a versenyidőszakot és nekem ez idén is nagyon változatos lesz a Spartan Race versenyek és a funkcionális fitnesz terén egyaránt! Kettő különböző sportágról van szó, viszont célul tűztem ki, hogy mind a kettőben nagyon jól kell teljesítenem az idei évben. Ezzel kapcsolatosan, hamarosan láthattok tőlem újabb információkat, mivel egy nagyon izgalmas időszak vár rám. Az biztos, hogy ingerekben nem lesz hiány

Külön köszönöm a sok segítséget és a szervezést a Spartan Race Hungary csapatának, illetve a pénzdíj mellett, egy csodaszép futócipővel is gazdagodtam az Outdoor Paradise jóvoltából.

A versenyfelkészülésemet biztosította a Speedfit győri edzőterme.

Csapatomnak, a Titans of Hungary-nek is köszönettel tartozom a szurkolásért, illetve, Kremlicza Levente erőnléti és futóedzőnek a segítségéért, aki erősítő edzéseivel járult hozzá az eredményemhez.

AROOO!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.