Hozzávalók 5 adaghoz:

 Tészta:

  • 3 egész tojás
  • 3 tojásfehérje / 50ml tojásfehérje lé
  • Édesítőszer ízlés szerint
  • 35g darált mák
  • 15g fehérjepor
  • 4g sütőpor
  • Egy csipet só

Krém:

  • 250g ricotta
  • 30g fehérjepor
  • 1 citrom leve
  • Édesítőszer ízlés szerint
  • Vanília aroma
  • 50ml víz / tej
  • 2 tk zselatin express

Elkészítés:

A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, külön edénybe a sárgáját, édesítőszert, vaníliát krémesre keverjük majd hozzá adjuk a darált mákot, fehérje port és a sütőport is. Ezután a tojásfehérje felét hozzá keverjük a masszához, és miután egyneművé vált a maradék tojásfehérje is mehet bele, de ezt már csak óvatos mozdulattal, hogy ne törjön össze. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd pihentetjük 2 percet és a sütőpapírral együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Míg sül elkészítjük a krémet, amihez a ricottát a citrommal a fehérjével és az édesítőszerrel kikeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, majd a zselatin expresst. Miután kihűlt a piskóta, beletöltjük a krémet majd feltekerjük. Fél órát hagyjuk hűtőbe pihenni mielőtt felszeljük.

Kalória:

208kcal C:5g P:18,2g F:12,8g

Rövidítések jelentése:

cm- cukormentes

tk- teljes kiőrlésű

C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)

F- zsír (angol fat szóból)

P- fehérje (angol protein szóból)

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.