Hozzávalók 5 adaghoz:
Tészta:
- 3 egész tojás
- 3 tojásfehérje / 50ml tojásfehérje lé
- Édesítőszer ízlés szerint
- 35g darált mák
- 15g fehérjepor
- 4g sütőpor
- Egy csipet só
Krém:
- 250g ricotta
- 30g fehérjepor
- 1 citrom leve
- Édesítőszer ízlés szerint
- Vanília aroma
- 50ml víz / tej
- 2 tk zselatin express
Elkészítés:
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, külön edénybe a sárgáját, édesítőszert, vaníliát krémesre keverjük majd hozzá adjuk a darált mákot, fehérje port és a sütőport is. Ezután a tojásfehérje felét hozzá keverjük a masszához, és miután egyneművé vált a maradék tojásfehérje is mehet bele, de ezt már csak óvatos mozdulattal, hogy ne törjön össze. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd pihentetjük 2 percet és a sütőpapírral együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Míg sül elkészítjük a krémet, amihez a ricottát a citrommal a fehérjével és az édesítőszerrel kikeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, majd a zselatin expresst. Miután kihűlt a piskóta, beletöltjük a krémet majd feltekerjük. Fél órát hagyjuk hűtőbe pihenni mielőtt felszeljük.
Kalória:
208kcal C:5g P:18,2g F:12,8g
Rövidítések jelentése:
cm- cukormentes
tk- teljes kiőrlésű
C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)
F- zsír (angol fat szóból)
P- fehérje (angol protein szóból)
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.