Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 250gramm szárított csicseriborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2tk piros paprika
  • Só, bors, majoránna, babérlevél

Elkészítés:

A nyers csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap leszűrjük. 1 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk és két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, majd kettő teáskanál csemege piros paprikával megszórjuk, kis lángon pirítjuk, majd ráöntjük a leszűrt lecsöpögtetett csicseriborsót. Jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárja a paprika, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Ízlés szerint lehet még fűszerezni ezen kívül is viszont én már csak fokhagymafűszert és majoránnát adtam hozzá. Miután megpuhult a csicseriborsó fogyaszthatjuk is, akár igy magába, akár tésztával, vegán vagy zsírszegény tejföllel. (amennyiben laktovega az illető)

Kalória:

344kcal C:54g P:17g F: 8g

Rövidítések jelentése:

cm- cukormentes

tk- teljes kiőrlésű

C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)

F- zsír (angol fat szóból)

P- fehérje (angol protein szóból)

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.