A mellizom, a kar izmaihoz hasonlóan, a férfi test leglátványosabb izma. Megjelenése, fejlesztése már kétezer évvel ezelőtt is fontos volt, elég csak az izmos felsőtestet formázó ókori mellvértekre gondolnunk. Ma sincs ez másképp.

Képtelenség erős, atletikus, vagy akár csak esztétikus férfitestről beszélnünk megfelelően fejlett mellizomzat nélkül. A mellizmok edzésére sok hatékony módszer létezik.

Fekvenyomás vízszintes padon:

Egykezes súlyzóval és rúddal is tudjuk végezni ezt a gyakorlatot.Fontos tudni,hogy telitalppal támaszkodjunk a stabilizáció miatt. A mellkasunkat kinyomjuk amennyire tudjuk, de a csípőnk a padon marad. Lefelé a rudat nem pattintjuk a mellkasunkon,csak hozzá érintjük. A súlyt a mell vonalába engedjük le. Majd a karunkat kb. 90%-ig nyújtsuk ki.

Fekvenyomás döntött padon:

A döntött pados verziónak a kivitelezése majdnem ugyanaz ,mint a vízszintes pados fekvenyomásnak.Amibe külömbözik, hogy nem a mell vonalába engedjük le a súlyt, hanem feljebb.

Tárogatás gépen:

A fogantyút a mell magasságában  fogjuk.Mellkasunkat kinyomjuk és úgy húzzuk össze a gépet,hogy a könyökünk ne lógjon.A végponton tartsuk meg a mozgást, majd lassan engedjük vissza, és újra. A mozgást nehéz elrontani,mivel vezeti a gép.

Tárogatás döntött padon:

Hanyatt fekszünk egy padon,lábunkat  megvetjük szilárdan a földön.Kinyújtva tartjuk a kezeinkben az egykezes súlyzót a mellkas felett. A karunkat enyhén behajlítva és mereven tartjuk.Ezután engedjük oldalra majd emeljük vissza úgy,hogy a súlyzók ne érjenek össze.

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a [email protected] címen.