1. Az első és egyben legfontosabb.: Edz kevesebbet!

Sokan abba a hibába esnek gyakran, hogy a siker miatt ,akár naponta karoznak  legyen szó csak 1-1 gyakorlatról. A legtipikusabb hiba az, hogy ha egy izomcsoportot elmaradottnak látunk, akkor éjjel-nappal azt szeretnénk edzeni , ez pedig a regeneráció rovására megyÖrdögi kör lesz az egészből. Órákon át millió gyakorlattal bombázzuk és millió ismétléssel, gépen, csigán ,ahogyan csak tudjuk. Biztos ,hogy jó ez így? Hát egyáltalán nem. A karok másodlagos terhelést kapnak más izomcsoportok edzésén is. Itt jön képbe a túledzés és a fejlődés elmaradása. A kevesebb néha több.

2. Tricepsz és az alkar szerepe.

Általános hiba még ,hogy mindenki azt gondolja csak bicepszezni kell a hatalmas karokért. A tricepszünknek három feje van a bicepszel ellentétben aminek csak kettő. Tehát a karunk kétharmadát a tricepsz adja. Így ebből már is adódik ,hogy tricepszre kellene többet edzeni, és bicepszre kevesebbet amit lehet, hogy egyébként is mindig szétgyilkolunk.Ezen felül az alkar edzését se hanyagoljuk el. Mivel ,ha kicsi az alkarunk szintén optikailag kisebbnek fog tűnni az egész karunk.

3. Étkezz tisztán!

Amennyiben nincsenek rendben az étkezéseid szintén elmarad a várt siker.

Az ész nélküli evészet sem vezet jó irányba. Mert lehet, hogy egy csinos kis zsírréteg formájában nőni fog a karod mérete, de optikailag, esztétikailag, egy izmosabb és szárazabb kar még mindig jobban fest, mint egy zsíros tömb. A méret nem minden.Ezért kellene minél tisztábban étkezni. A legtöbb esetben sokkal fontosabb a fejlődés érdekében, mint legyilkolni bármelyik izomcsoportunkat.

4. A karodat építsd ,ne az egód!

Kar esetében kiemelten fontos, hogy csak akkora súlyokat használj, amiket szabályosan meg tudsz mozgatniPersze, létezik a csalás, mint technika, de kezdők számára ez nem javasolt. A minőség rovására ne emelj a súlyokon! Például az állva végzett hajlítások. A gyakorlat során a felemelés és a leengedés alatt nem hintázunk a felsőtesttel, a vállakat  próbáljuk kivonni a mozgásból. Így persze, majd nem fogsz tudni akkora súlyokkal lengeni, de a gyakorlat hatékonyságát sem rontod le. Tehát az optimális súly használat és a szabályos végrehajtásra figyeljünk.

5. Bicepsz és tricepsz együttes edzése, avagy szuperszettben!

Ezeknél a technikáknál nem tudsz akkora  súlyokkal dolgozni ami tetszene az egódnak, de olyan löketet tud adni a változatosság az izomfejlődésnek, amit mondjuk a hagyományos edzés során nem biztos, hogy mindig el tudsz érni. A kart érdemes valamivel mindig váratlanul lesokkolni. Itt a gyakorlatok azért relatív könnyebbek így viszonylag kis pihenő is elég 1-1 sorozat között. Azért is szeretik tulajdonképpen, mert az egész kar bedurran és pár centivel vastagabb így ,mint alapból. Egyébként a bicepsz és tricepsz szuperszettben való edzése már-már klasszikus.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.