A izomnövekedéshez az edzésed megtervezésén keresztül vezet a legbiztosabb út!

Ha a következőkben részletezett tippeket figyelembe veszed szinte garantáltan elfogod érni a kitűzött célodat. Lássuk mikre kell odafigyelned:

Progresszív terhelés

Az összetettebb gyakorlatoknál a terhelés fokozatos növelésével viszonylag hamar a fejlődés útjára léphetsz. Azonban minél régebb óta edzel annál kevesebb súllyal tudod növelni a terhelést. Ezen a ponton kell stratégiát váltanod, hogy újra kihívásnak érezd az edzésedet.

Ismétlések száma

Amikor már nem tudsz több súlyt a rúdra tenni, akkor a következő lehetséges változást az ismétlések számának növelése jelentheti. Így egy edzés alkalmával összességében több súlyt emelsz, amely tovább stimulálja az izmaidat. Ez különösen akkor hasznos, ha nem áll rendelkezésedre elég tárcsa, vagy egyszerűen a nagyobb súlyok használatának sérülésveszélyét nem szeretnéd vállalni.

Sorozatok száma

A már elérted az ismétlések maximálás számát, a sorozatok számának növelése a következő logikus lépés. Ebben az esetben nem másról beszélünk, mint hogy az egyik héten 3×12-es, majd következő héten pedig 4×12-es szettekre váltasz.

Ebben az esetben viszont egy idő után elkerülhetetlen, hogy már a sorozatok növelése nem tesz hozzá a fejlődésedhez annyit – ráadásul az edzések is túlságosan meghosszabbodnak.

Az edzés intenzitása

Ha lassítunk az ismétléseinken, növelhetjük az izomra ható terhelés időtartamát, így még jobban növekedésre serkentve őket. Azt javasoljuk, hogy a gyengébb izmok edzésekor próbáld ki, hogy még egy kis súlyt hozzáadsz. A gyakorlat ugyan nehezebb lesz, de így fogod elérni az eredményt amit szeretnél.

Kivitelezés

Végül, az egyik legjobb módja, hogy a legtöbbet hozd ki az egyes gyakorlatokból, ha a végrehajtás technikájára összpontosítasz, a kivitelezés precizitását helyezd előtérbe a súlyok hozzáadása előtt. Ne feledd, hogy az adott gyakorlatnak megvannak a célizmai, neked ezek terhelésére kell odafigyelned a feladat végrehajtása közben.

Jó edzést kívánunk!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.