Milánnal 13 éves kora óta dolgozunk együtt. Tehetségéhez soha nem fért kétség, mellette pedig a szorgalma is megvolt, hogy korosztályának egyik legjobbja legyen.

Az erőnléti edzést koordinációs létrával kezdtük, ami kiváló keringésfokozó gyakorlat, továbbá fejleszti a mozgáskoordinációt és a mozdulatgyorsaságot.

A következő gyakorlat landmine kitörés volt három síkban. Milán posztján gyakoriak a 90 és 180 fokos irányváltások, ezért fontos, hogy ne csak szaggitális síkban végezzen edzésmunkát.

A workout fő részét két szuperszett alkotta, melyek közül az elsőben guggolás elől tartott páros kettlebellel és magas térdemelés támaszkodó állásból volt. Az ilyen módon végzett guggolás a combok és a farizom mellett a törzs izmait is kiválóan megdolgoztatja, a gyors lábcsere pedig a sebességet, helyes futástechnikát fejleszti.

A második szuperszettben nordic hamstring curl és medicin labdával végzett egylábas laterális ugrás volt. A nordic alapgyakorlatnak számít sprintereknél, nem csak gyorsulni lehet tőle, de a sérülés esélyét is csökkenti. A második, pliometrikus gyakorlat az irányváltásoknál fog előnyt jelenteni.

Levezetésként egy core finishert végeztünk. A láblendítés háton fekvésben önmagában is kihívás lehet, a lábak visszalökésével pedig még hatékonyabbá tehető a gyakorlat.

Amennyiben szeretnél a sportágadban magasabb teljesítményt elérni, vagy felkeltette érdeklődésedet a bemutatott edzés, keress meg bátran!

Szilas Péter

+36204840832

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.