A gerincmerevítő, (hosszú ) hátizom első osztályú karbantartója. Ez az egyetlen olyan eszköz a teremben, amelynél ez az izom nem csak statikusan tart, hanem dolgozik is (geric problémákra: ferdülés, tünetmentes sérv…stb. esetében kellően megerősítve a gerincmerevítő izmot, átveszi a sérült gerinctől a terhelést, rugalmas tartást adva ) . Mellette a farizom, combhajlító és vádli is dolgozik. Ügyeljünk rá, hogy a talajszintig hajolva indítsuk a gyakorlatot, addig emelve a felsőtestet, míg egy vonalba kerül az alsótesttel. Tovább ne feszítsük, mert fokozhatja a deréktáji görbületet.

Ezt a gépet hívhatjuk akár a gerincoszlopot tartó hosszú hátizmok legjobb barátjának, hisz a gyakorlat során nemcsak tartja ezt, hanem mozog és dolgozik is. Ezáltal erősíti a gerincmerevítő izmokat és bármilyen gerincprobléma során átveszi a terhelést és rugalmas tartást ad. Mindez mellett a farizom, combhajlító és vádli is dolgozik.

Fontos, hogy a gyakorlatot a talajszintig hajolva indítsuk és addig emelve a felsőtestet, míg egy vonalba kerül az alsótesttel. Tovább ne feszítsük, mert fokozhatja a deréktáji görbületet. A lábak mindig legyenek nyújtva, feszesen. A padrész alatt található a lazító anya, melyet, ha kilazítunk, és kihúzunk, könnyen változtathatunk a magasság beállításán. Fontos, hogy ne a combok és ne a has legyen alátámasztva, hanem a csípőcsont felső része. Ezáltal a hajlítás könnyebb és kényelmesebb.

A gyakorlatot ne lendületből végezzük gyorsan, hanem inkább lassabban. Kezdetben kisebb ismétlésszámokat alkalmazzunk, mert az ember egyik legjobban elhanyagolt és ezáltal az egyik leggyengébb izomrésze. Mikor már könnyen végezzük ezt a gyakorlatot, vagy emelhetjük az ismétlésszámot, vagy fokozhatjuk az ellenállást (kézben tartva, vagy átölelve) kisebb tárcsákkal vagy kézi súlyzókkal.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.