Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát! Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret – ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.

A karfiolból készült pékáruk sora most pedig újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 1 karfiol (kb. fél kiló)
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva
  • 3 cikk fokhagymaű
  • 1 tk.bazsalikom
  • fél tk. só, fekete bors

Elkészítése:

A karfiolt reszeld le, sózd meg és hagyd állni 20 percig. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. Egy nagy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. 180-200 fokon kb. 35-40 perc alatt ropogósra sül.

Ízlés szerint fogyaszthatod különböző saját készítésű szószokkal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.