A Pilates módszer feltalálója a német Joseph Pilates, innen a név eredete. Gyerekkorától kezdve angolkórban, asztmában és ízületi fájdalmakban szenvedett. Ennek hatására életét már egészen korán a sportolásnak és az egészséges test kialakításának szentelte.

Az I. Világháború kirobbanásakor a sérült civilek és katonák regenerációjában segédkezett, majd az USA-ba költözött, ahol balett táncosokkal és oktatóikkal dolgozott együtt, akik a módszer segítségével szép alakra és hihetetlen ruganyosságra tettek szert és egyes sérüléseket követően hamarabb vissza tudtak térni a tánchoz.

Ezen módszer önálló sporttevékenységként is megállja a helyét, ugyanakkor kiegészíti az egyéb sporttevékenységeket, valamint a sérülések elkerülésében, rehabilitációban is alkalmazható. Kiválóan alkalmas a stressz oldására, ami a mai életvitelünk egyik sajnálatos velejárója.

A gyakorlatok a megfelelő légzésen, a koncentráción, a test tudatos ellenőrzésén alapulnak. További fontos alapelv a mozgássor folyamatos, pontos végrehajtása az ún. erőközpont, azaz a has-alsó háti szakasz-csípő-fenék központi terület aktiválásával.

Kinek ajánlott a Pilates?

Bármilyen korosztálynak bármely edzettségi szinten el lehet kezdeni ha rugalmas gerincre, mobilis ízületekre és hajlékonyságra vágyunk. A különböző problémák – ilyen a derékfájás, ízületi fájdalmak, melyek oka lehet a rossz tartás, vagy egyoldalú mozgás, helytelen tartás, helytelen ülés – esetében támaszunk lehet.

Segítséget nyújt a csontritkulás megelőzésében, növeli az erőnlétet. A gyakorlatok alkalmazásával  testtartásunk és egyensúlykészségünk is javul.

A torna különösen a gerincbántalmakkal küzdőknek rendkívül hasznos, és heti 2szer 1 óra edzéssel már optimális eredményeket érhetünk el.

A Pilates  gyakorlatok főként a mély hasizom és a hátizom megerősítésére, stabilizálására, az erős karcsú végtagok kialakítására koncentrálnak.

Kattints ide és jelentkezz még ma csoportos Pilates edzéseinkre!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.