Mikor a banán héja megbarnul, a húsa magasabb antioxidáns tartalomnak örvendeztet, továbbá B6-vitamin és kálium tartalma is említésre méltó. Ez az egyszerűen elkészíthető sütemény tartalmaz még zabot is, melynek magas a rosttartalma továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás. A bogyós gyümölcsök is antioxidáns és vitamin-forrást jelentenek a szervezetünk számára.

A süti ideális reggelire, mivel lágyabb a tésztája, hasonlít a sült zabkására. Fehérjeport is lehet keverni a tésztájába a száraz alapanyagokkal együtt.

Hozzávalók:

  • 3 kisméretű érett banán
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 1 dl növényi tej vagy tej
  • 1 tojás sárgája
  • 150 g sima liszt
  • 50 g aprított zab
  • 5 g sütőpor
  • Ízlés szerint bogyós gyümölcsök

Elkészítés:

A banánokat pépesre zúzzuk villával, majd hozzáadjuk a mézet, a vaníliát, az olajat, a növényi tejet majd a tojássárgáját és jól elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, a sütőport majd krémes állagúra keverjük. Végül mehet bele a zab. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 15×28 cm nagyságú sütőformába töltjük. A bogyós gyümölcsöket én a tetejére tettem, de a tésztába is lehet keverni. 180 fokon sütjük 50 percen keresztül. Én kicsit jobban megsütöttem, mi így szeretjük, de már hamarabb is kilehet venni a sütőből, mikor már szép aranybarna.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Havasi Anna

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.