Milyen ételt tudsz a szőlőlevelekből készíteni? Íme, egy őszi finomság nemcsak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg szőlőlevél

5 vöröshagyma

4 zöldhagyma

17,5 dkg hosszú szemű rizs

2 ek. fenyőmag

4.ek. finomra vágott mentalevél

1,5 dl olívaolaj

1 citrom leve

1 citrom

só, feketebors

Elkészítés:

A jól megmosott szőlőleveleket 5 percre forró vízbe helyezzük, majd szűrőn lecsöpögtetjük.

A megtisztított vöröshagymát finomra, a megtisztított és megmosott zöldhagymát kis karikákra vágjuk.

A rizst elkeverjük a hagymákkal, a petrezselyemmel, a mentalevéllel, a fenyőmaggal, valamint az olívaolaj és a citromlé felével. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy nagy lábast kibélelünk 3 szőlőlevéllel. A többi szőlőlevélre egy-egy teáskanál rizstölteléket halmozunk. A leveleket mindkét oldalon behajtjuk és feltekerjük a szélesebb végükön kezdve. A göngyölegeket a lábasba helyezzük.

A maradék olívaolajat a citromlével összekeverjük, és a szőlőlevelekre locsoljuk. A göngyölegeket fedő alatt egy órán át mérsékelt tűzön főzzük. Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra 20 perc

Energiatartalom: kb. 453 kcal/adag (1901 kJ)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.