A négyfejű combizom erősítését szolgáló gépnél nagy figyelmet fordítsunk a háttámla és a bokahenger beállításánál. Ebben az esetben a térdet teljesen ki lehet nyújtani, viszont a lendítést feltétlen kerüljük. Így elkerülhető a térdízületi sérülés, sőt a gép rendszeres használatával, esetleg guggolással ötvözve megerősödnek kellően a combizmok, melyek átvehetik a sérült térdtől a terhelést.

Ez a legjobban elkülöníthető mozgás a négyfejű combizom igénybevételére. Fontos a helyes végre hajtás, ne rugdossuk a súlyt, az ilyen mozgástól a térdszalagok könnyen megsérülnek. A térdet teljesen ki lehet nyújtani, viszont a lendítést feltétlen kerüljük.

Kiinduló helyzet:

Ülj be a lábgépbe úgy, hogy térdhajlatod a pad emelőkar felőli oldalának végéhez simuljon. Akasszad be lábfejed a görgőpárna alá, és fogd meg a pad oldalán lévő karokat, egyenes helyzetben tartva felsőtested. A karon lévő gumihenger a lábfej felett legyen, ne a sípcsont közepén.

A mozgás:

A quadricepsz erejét használva, lassan egyenesítsd ki lábad. Tartsd ezt a legjobban összehúzott helyzetet, míg lassan kettőig számolsz, majd ereszkedj vissza a kiinduló pontig.

Tippek: A lábnyújtást gépen egy vagy két lábbal is végezheted. Guggolással ötvözve megerősödnek kellően a combizmok, melyek átvehetik a sérült térdtől a terhelést. A gerincet, és a farizmokat nem terheli.

 

A comb elülső láncának erősítése a cél. Kiindulóhelyzetnél ülésben elhelyezkedve (megfelelő ülés, tengely és lábszár beállítások mellett), a lábak párhuzamos és hajlított helyzetből indulnak. A gyakorlat során mindkét lábszár közeledik a vízszintes felé (a lábszár és a comb egy egyenest alkot), majd visszatér a kiinduló helyzetbe. A combfeszítő izmok között vannak zsugorodásra és vannak gyengülésre hajlamos izmok, ezért edzésüket körültekintően kell végezni. Amennyiben fájdalom vagy húzódás érzékelhető az izmokban, érdemes konzultálni edzővel a mielőbbi panaszok megszűnése érdekében.

Tipp: Eddz külön jobb és bal lábra is! Ha különbséget érzel a két láb közti izomerőben, akkor a gyengébb láb edzésénél plusz sorozatokat iktass be, hogy egyensúlyba kerüljenek.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.