Kedves Nándor!

Elsősorban az étkezésedet kell rendbe tenned mivel a kocka has a konyhában és nem az edzőteremben készül, ezzel egy időben a hasizom erősítésekre is fokozottan figyelj. Íme, egy kis segítség az induláshoz: A hasizom gyakorlatokat célszerű 3 részre osztani:

 1. A has felső részére irányuló gyakorlatok.

 2. A has alsó részére irányuló gyakorlatok.

 3. A ferde hasizom részére irányuló gyakorlatok.

A felső rész edzésénél leginkább has prések, fél felülések, fel ülések a hatásosak. A teljes felülések megterhelik a gerincet, ezért támasszuk meg a derekunkat Fitball-al vagy soft-ballal.
Az alsó rész a legproblémásabb terület, mert ide rakódik le a legtöbb zsír könnyedén. Általában a lábemelések a legjobb fejlesztő gyakorlatok számára, de nem mindegy, hogy milyen technikával hajtjuk végre a gyakorlatokat. Folyamatosan tartani kell az összehúzódásokat a hasizomban. A talajon végzett lábemelésnél figyeljünk arra is, hogy az ágyéki szakasz folyamatosan szoruljon le a talajra, így elkerülhetjük a homorítást, ami csigolya problémákhoz és egyéb ágyéki panaszokhoz vezethet.
A ferde hasizom edzésénél oldalirányú csavaró mozgást végzünk, amit sokan helytelenül csak fej fordítással hajtanak végre. Itt is figyeljünk, hogy a lapockák tényleg elemelkedjenek a talajtól és forduljunk ki oldalra rendesen.

Üdv:Ricsi

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.