Kedves Péter!

50 éves és 165 cm magas vagyok. Hetente 3-4 alkalommal járok futni és egyszer kerékpározni. Fél éve kezdtem edzeni. A problémám is ekkor kezdődött, fél éve, hogy végleg leraktam a cigarettát és életmódot váltottam. A dohányzás abbahagyásával feljött rám 8-10 kg. A mozgás mennyiségét nem változtattam azóta és a szénhidrátot is kerülöm a táplálkozásomból. Ennek ellenére a súlyom nem igazán változik. Mit csinálok rosszul? Ilyen életmód mellett, ez, hogy lehet?

Köszönettel: V. Ibolya

Kedves Ibolya!

Problémája sajnos nem egyedi, hisz rengetegen küzdenek a dohányzás felhagyásának kellemetlen mellékhatásával, a súlygyarapodással. A sportolás mellett is bekövetkezett negatív tapasztalatainak több oka is lehet.

Nézzük,

ha nem volt ezt megelőzően az izomzata megfelelő állapotban, akkor a gyors újrakezdésnél esetleges túledzés alakulhatott ki, mely során a felgyülemlett tejsav, az izomállomány leépülését okozta. Ebben az esetben ajánlom, hogy számolja ki a megfelelő pulzus értéket (220-életkor, ez egy szélsőérték, melynek 60-70% a megfelelő edzés tartomány) és így tartsa az edzést, ami megfelelő fehérjebevitel mellett a testsúly csökkenését eredményezi.

A másik, hogy szervezete és anyagcseréje, ezalatt a fél év alatt, az állandó és hasonló edzés mennyiség hatására tartósan beállt. Ajánlom, hogy ne tegye a mozgás örömét ilyen egyoldalúvá és persze unalmassá. Merjen változtatni, mind az edzés idején, mind a távolságokon, és természetesen az edzés fajtáján is. Ne ragadjon le csak a futásnál és a kerékpárnál, hisz a mai világban már rengeteg edzésmódszer és különböző edzésfajták léteznek, melyek intenzitást és formáját tekintve más és más. Ez mellett ismételten figyelni kell az állandó megfelelő mennyiségű fehérje bevitelre.

Ha azonban az előző két módszer esetlegesen nem hoz eredményt, akkor a hormon háztartásban kell keresni a megoldást. Ebben az esetben forduljon szakemberhez, endokrinológushoz vagy nőgyógyászhoz.

Ha az új edzésmódszerekben, úgy érzed még elég kevés a tapasztalatod és ismereted, bátran keresd fel termünket, ahol magasan képzett edzői gárda áll rendelkezésedre.

Üdvözlettel:

Nagy Péter

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.