Kedves Peti!

K. Evelin vagyok. 44 éves „állandóan fogyókúrázó” hölgy. 2 hónapja kezdtem edzeni, de sajnos semmit nem fogytam, sőt… 165 cm és 79 kg vagyok. Minden nap ráállok a mérlegre, néha naponta kétszer is, de semmi… El vagyok keseredve! Kérlek, segíts!

Köszönöm mielőbbi válaszod!

Üdvözlöm a „való világban” kedves Evelin!

Örök tévhittel küzdünk ebben a kérdésben. Ha úgy gondolod, hogy a testsúly az egyetlen fontos mérőszám, amely megmutatja, milyen formában vagy, akkor tévedsz. Hiszen pusztán a kilogrammok számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a testünk. A minden napi mérlegelés pedig a lelkünknek is ártalmas.

Ha példának veszünk egy rendszeresen sportoló nőt, akinek a testsúlyát jelentős részben az izomtömege teszi ki, könnyen elképzelhető, hogy alatta többet mutat a mérleg, mint egy fogyókúrázó, de nem sportoló nő alatt, hiszen ő csupán az izomtömegéből veszített. Ebben az esetben hiába mennek lefelé a kilók, a testzsír-százalék növekszik, mert a zsír nagyobb arányban lesz jelen a kisebb testsúlynál is.

Tehát, ha elkezdesz sportolni és a változást eleinte nem mérlegen tudod mérni, az nem baj! Ha formálódik a tested és arányaiban alakul át, akkor az jó. Minden kedves vendégemnek inkább a centizést és a testzsír százalékmérést szoktam tanácsolni.

Szeretettel várlak a SPEEDFIT Fitnesz Teremben egy személyes konzultációra!

Üdvözlettel:

Nagy Péter

Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.