Kedves Anikó!

69 éves, idősnek gondolt, de fizikailag aktív fiatalember vagyok. Nagyon szeretek olvasni, biciklizni és kirándulni. Érdeklődöm az időskori sport iránt, de félek elkezdeni. Mit ajánlana?

Üdvözlettel: Géza

Kedves Géza!

Én nem gondolom Önt 69 évesen idősnek. Hiszek benne, hogy mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát! A mozgást sosem késő elkezdeni. Mindezt tudományos kutatások is bizonyítják. Mivel írta, hogy szeret olvasni, a teljesség igénye nélkül, ajánlanék Önnek néhány szakirodalmat, pár cikket, amik bizonyára megerősítik elhatározásában és eloszlatják a kételyeket. Számos ezen a területen végzett kutatás bizonyítja, hogy a sport és testedzés kitűnő eszköz a mentális és fizikai öregedés folyamatának lassítására és az élet minőségének javítására. Bailey például felhívja a figyelmünket a demográfiai öregedés jelentőségére. Mivel a világ legtöbb részén egyre hosszabb ideig élnek az emberek, alapvető fontosságú, hogy az egyének meg tudják őrizni függetlenségüket és minél tovább aktív és minőségi életet tudjanak élni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akik aktív életmódot folytatnak, viszonylag rövid ideig betegeskednek haláluk előtt. Mások lehet, hogy elérik a nyolcvanas, akár kilencvenes éveiket is, de hosszantartó, krónikus megbetegedésekben szenvednek haláluk előtt vagy mozgásképtelenné válnak, és nem tudják magukat ellátni.

Kérem, olvasson szorgalmasan és keressen fel minket eltökélten!

BAILEY, Steve (2000 oct.): Perspectives – The Multidisciplinary Series of Physical Education and Sport Sciences – Physical Activity and Agening. Meyer&Meyer Sport.

FÖLDESI, Sz. Gy. (1998): Idős nők testedzéséről szociológiai nézőpontból. Magyar Sporttudományi Szemle -1998. 3.

Huszár Anikó, Bognár József: Fiatal felnőttek testkulturális magatartása, avagy az iskolai testnevelés felnőttkori hatásai Magyarország és Finnország példáján, Új Pedagógiai Szemle, 2006/6.

Várom Önt szeretettel!

Tisztelettel: Nagy-Huszár Anikó – Személyi Edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.