Kedves Ricsi!

Öt hete végzek súlyzós edzéseket, az lenne a kérdésem, hogy egy izmot elég heti egyszer megedzenem? A vádlit és a hasat lehet edzeni akár heti több alkalommal is?

Üdv: Sándor


Kedves Sándor!

Az edzésmúltadból kiindulva korai lenne egy ilyen edzéstervet követned és ebben a formában terhelni izmaidat! Annak, aki már intenzíven tud edzeni, nemhogy elég, általában nem is bír többet. Egy izom tápanyag-visszatöltése legalább 72 órát magasabb intenzitás esetén akár egy hetet is igénybe vehet. A közhiedelemmel ellentétben fordítva van: minél előrébb tartasz, annál ritkábban kell edzened egy izmot. Kezdőként heti 3 átmozgatás is jó, majd heti 2, de intenzív edzésben heti egynél többre nem leszel képes – kivéve egy-két kisebb izomnál, ha szükséges. Lehet-e a vádlit és a hasat mindennap edzeni? Ezek a kivételes izmok, amelyek bírják a napi edzést is, mert folyamatos terhelést kapnak a hét minden napján. De először semmiképpen ne ugorj így neki, kezdd heti kettő vagy három alkalommal és meglátod, hogyan bírod.

Üdv, Ricsi

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.