Kedves Anikó!

Kislányommal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni Tőled. 6 éves és 38 kg, kis pocakos.

Sajnos az egész család elhízott, így tudom az Ő genetikája is ezt követi majd. Nagyon félek, mert tudom, duciként mit kell majd átélnie az iskolában.

Mit tegyek? Kérlek, segíts!

Ildikó

Kedves Ildikó!

Köszönöm a megkeresést!

A genetika, mindössze 20%-ban befolyásolja a felnőttkori alkatunkat, testösszetételünket. Nem szabad már most leírni a kislányt. Családi példamutatással kell segíteni neki!

Sok szülő tévesen úgy gondolja, hogy az óvodáskorú gyermekeiknek ugyanolyan mennyiségű és összetételű táplálékra van szükségük, mint a felnőtteknek. A gyerekek anatómiai és élettani sajátosságai mások, így nem lehet ugyanabban a táplálkozásban részesíteni őket, mint szüleiket.

Ezen felül a túlféltés miatt szabadon mozogni is aligha hagyjuk gyermekeinket. Nem szaladgálunk velük, a széltől is óvjuk.

A másik véglet pedig, hogy sok szülő már 2-3 éves korban sportszakkörökre szeretné járatni a gyermekeit, mert nem tudnak mit kezdeni az energiáikkal. Nem leírni szeretném a kisgyermekeknek szervezett szakköröket, mindössze a család nevelő és példamutató szerepét szeretném kiemelni. Ebben a korban, (és ha a kislánya esetleg visszahúzódó), akkor még 6 évesen is a szülővel végzett testmozgás és az otthonról hozott táplálkozási szokások és minták a legfontosabbak.

Tudnunk kell, hogy az óvodás- és a kisiskoláskorú gyermekek egészségnevelése igényli a legfontosabb figyelmet, mivel ebben a korban alakulnak ki a szokások, az értékrendek.

Fontos, hogy gyermekeink minél korábban megismerkedjenek és elsajátítsák az egészséges életvezetés legalapvetőbb szabályait, és azokat belső igényükké formálva alkalmazzák.

Azt tanácsolnám, hogy belülről kezdjük el eloszlatni a problémát. Örülnék, ha veled és az édesapával személyesen tudnánk találkozni és átbeszélni a család szokásait, életmódhoz kapcsolódó értékrendszerét.

Szeretettel várlak a SPEEDFIT Fitnesz Stúdióban!

Sportbaráti Üdvözlettel:

Nagy-Huszár Anikó

Személyi edző és Édesanya (azt hiszem, most ez is fontos)

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.