Kedves Péter!

45 éves enyhén túlsúlyos férfi vagyok. A kiindulási súlyom 120 kg volt. A folyamatos egészséges táplálkozás és mozgás segítségével leadtam 15 kilót. A problémám az, hogy ez az elmúlt hónapban egy dekát sem változott, a mérlegem meg sem mozdul lefelé, pedig ugyanúgy táplálkozom és ugyanannyit edzek, mint eddig. Ennek mi az oka? Többet edzek, vagy még kevesebbet egyek? Mit tanácsol?

Üdvözlettel: N. Zsolt

Kedves N. Zsolt!

Kérem, ne adja fel, ez tényleg egy tipikus esete a túlsúlyos emberek fogyásnál. Az első néhány kiló leadása a legkönnyebb, de az utolsó 5-10 kilóval már jócskán meg kell küzdeni. Ilyenkor úgy tűnik, hogy a korábbi dolgok, mint a diéta, vagy a mozgás már nem segít. Noha a fogyás megrekedése igen gyakori jelenség, a fogyni vágyókat mégis minden alkalommal "földhöz vágja" és elkeseríti.

A fogyás stagnálása mögött a további okok állhatnak:

 • Túl kevés kalóriabevitel.

 • A szervezet hozzászokott a kevesebb kalóriához.

 • Lecsökkent az izomzat.

 • A szervezett hozzászokott a mozgás intenzitásához.

 • Túledzés.

Ezek figyelembevételével a fogyás tovább csökkenthető. Természetesen ezek bővebb ismeretéről szívesen adunk részletesebb tájékoztatást, melyet termünk az edzői tanácsadási időpontjaiban biztosít. Várunk szeretettel termünkben, ingyenes tanácsadási óráinkon ill. személyi edzéseinken.

Üdvözlettel:

Nagy Péter

SPEEDFIT személyi edző

0670/366-2241

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.