Kedves Irén!

A hasi elhízás az esztétikai hátrányon túl súlyos egészségügyi probléma is lehet; nem mindegy hogy milyen mértékű. Az hogy egy ember hova hízik – arányosan elosztva vagy csak adott testtájakra – genetikai eredetű. A hasi elhízást nem mérleggel, hanem centiméterrel kell mérni; nőknél ez >80 cm has-körfogat és gyakorisága az életkorral nő. A bőr alatti zsíron kívül rejtett hasi zsírt is jelöl, amely a létfontosságú szerveket veszi körül a hasüregben.

Fontos tudni, hogy a hasi zsír nagyobb rizikót jelent pl. a szív- és érrendszeri megbetegedésekre és a 2-es típusú cukorbetegségre. Megfelelő étkezéssel – megfelelően kialakított, vitamindús diétával, egészséges alapanyagok használatával, saját magunk által készített, csökkentett energiatartalmú ételek fogyasztásával, kellő mennyiségű és rendszeres fizikai aktivitással jelentősen javíthatja fizikai- és lelki állapotát. Mozogjon heti 5*30 percet legalább. Ne fogyjon hirtelen; kb. heti 0,5 – 1 kg az egészséges fogyás mértéke. Ha nem tudja hogyan kezdjen hozzá, kérje orvos, dietetikus, életmód-tanácsadó, sportedző vagy más, a témában jártas szakember segítségét!

Forduljon hozzám bizalommal, szeretettel várom a győri SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdióban!

Viki

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.