Kedves Anikó! 48 éves hölgy vagyok. Most költöztem Győrbe. Sokat jártam konditermekbe régen Miskolcon, de egy kicsit unom ezt a mozgásformát. Talán már nem is nekem való. Szeretnék mozogni, de nem tudom, hogy álljak neki. Mit ajánlana?

Köszönöm: H. Sára

Kedves Sára!

Köszönöm, hogy megkeresett. Kérem, higgye el, hogy mára mást jelent a szűken értelmezett konditerem létesítménye. Nem csak a súlyzók emelgetésére kell gondolni. Nagyon sok mozgásforma nyert teret a fitnesztermek világában. Nézzük néhány újdonságot! Az újdonságnak számító funkcionális edzés például egyre nagyobb teret hódít magának, nem csak a fitnesz, hanem a versenysportokat űzők körében is. Az edzéstudomány és a rehabilitáció egyre szorosabb kapcsolatának eredménye ez a folyamatosan fejlődő edzésmódszer. A funkcionális edzések során általában jellemző a saját testünk ellenállásként való felhasználása (Pl. húzódzkodás), de természetesen eszközökkel is edzhetünk. Szeretnék Önnek néhány funkcionális edzés eszközt is bemutatni, hogy felkeltsem az érdeklődését!

A KETTLEBELL – vagy más néven GIRJA – az egyik legsokoldalúbb eszköz, számos edzésrendszert építettek már rá. A gömbsúlyzó használata során, a fogás messze esik a középponttól, így  mentális összpontosítást és nagyobb erőkifejtést igényel, mintha hagyományos súlyzót használnánk A KETTLEBELL súlyokkal végzet dinamikus gyakorlatok nagy előnye, hogy nem merevítik be az izomzatot, így önálló edzésmódszerként  vagy más sportágak kiegészítésére is alkalmas.

Slam ball labda, különlegessége, hogy a súlyeloszlás változó így, a medicinlabda gyakorlatainál még több és színesebb gyakorlatot végezhetünk vele.

CORE ROLLER

Tökéletes a haladó Core stabilizációhoz, az alsótest egyensúlyának és állóképességének fejlesztéséhez. Emellett fő funkciója az izompólya fellazítása, ami lehetővé teszi az izmaid nyújthatóságának fokozását és az ízületi mozgékonyságod fejlesztését. Ezeket az eszközöket, a teljesség igénye nélkül mindössze példaként szerettem volna bemutatni. Remélem felkeltettem az érdeklődését és ellátogat hozzánk. Szeretettel várjuk Önt a SPEEDFIT Fitneszterembe!

Nagy-Huszár Anikó

SPEEDFIT személyi edző

0670/366-2886

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.