Kedves Anikó!

N. Róbert vagyok, 38 éves erősen túlsúlyos családos ember. A problémám azt hiszem szokványos. Egy évvel ezelőtt erős diétába kezdtem és néha még egy- két étkezést is kihagytam a cél érdekében. A fogyás el is indult, de a lendület és a lelkesedés sajnos hamar elfogyott. Így ismét visszaestem a kiindulási értékeimre. Úgy érzem soha nem fog menni a fogyás. Mitévő legyek?

Üdvözlettel:
Róbert

Kedves Róbert!

A probléma tényleg már szinte „szokványos”, hisz ez a legrosszabb, amit egy túlsúlyos ember tehet. A jojó effektus azt hiszem mindenki számára ismert, egy drasztikus mozgás nélküli diétával csak ezt lehet elérni.

Ha túl keveset eszel, vagy akár kihagysz egy étkezést a vércukorszinted leesik, ezáltal a szervezeted olyan tüneteket produkál, melyek minden túlsúlyos ember számára jól ismertek. Ilyen például a stressz, ingerlékenység, fejfájás, fáradság, éhség, valamint édesség utáni erős vágy. Ha egy étkezést kihagysz annak a következő étkezésnél lesz következménye, hisz ilyenkor túl eszed magad. Amikor egy éhezést követően édességet, vagy túlzott mennyiségű szénhidrátot eszel, a cukor gyors felszívódása miatt a hasnyálmirigy működése felgyorsul és megnő az inzulin termelése. Az inzulin célja, hogy az összes cukrot azonnal kivonja a vérből. A túlzott inzulin hatására a szervezet a vérben lévő cukrot (vércukrot) kénytelen azonnal zsírrá alakítani, melynek következtében ismét leesik a vércukorszint, amit megint csak erős éhségérzet követ.

Ezért azt tanácsolom, ne add fel, gyere le termünkbe, ahol a megfelelő edzést és a táplálkozási tanácsokat egyaránt megkaphatod edzőinktől és ezáltal kialakíthatsz egy teljesen új, egészséges életmódot.


Üdvözlettel:
Nagy-Huszár Anikó – Személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.