Kedves Anikó!

K. Júlia vagyok. Rendszeresen járok edzeni. Heti 7 alkalommal edzek spinning kerékpáron. Úgy érzem belefáradtam. Nincs erőm és a végtagjai sem engedelmeskednek. Túlterheltek az izmaim és erőtlenek, gyakran görcsölnek. Rohamosan romlik a teljesítményem. Miért van ez? Mit tehetnék ellene?

Köszönöm!

Kedves Júlia!

Ne aggódjon! Látatlanban ugyan nehéz megítélni, de feltételezem, hogy rövidtávú túledzésről van szó. A túledzés a szervezet egészét érintő folyamat, mely magában foglalja a vegetatív folyamatokat, a neuroendokrin-, a szomatikus- és pszichés funkciókat is. A túledzés egyfajta negatív alkalmazkodás, mely során olyan adaptációs folyamat zajlik le, amely a teljesítmény csökkenését eredményezi. A túledzést a túl sok stressz és a túl kevés regenerációra szánt idő közti aránytalanság jellemzi. Nem feltétlen csak az edzés jelenti a terhelést, ha személyes problémákkal társul egy eddig is megszokott edzés, akkor is jelentkezhetnek a tünetek.

Regenerálódásra van szükség. Ez nem jelenti a teljes sport megvonást. Kérem, bontogassa szárnyait bátran! Próbáljon meg más kiegészítő mozgásformákat, más sportágakat. Amennyiben a túledzés tünetei nem múlnak, keressen fel egy sportorvost.

Ha ideje engedi és ellátogat honlapunkra, további érdeles publikációkat olvashat a túledzésről, a megfelelő edzésterhelés megválasztásáról, edzésmódszerekről. Ezen felül személyes tanácsadásra is van lehetőség. Szeretettel invitálom a SPEEDFIT Fitnesz Stúdióba, ahol számos edzésmódszert, új csoportos, páros illetve személyi edzéseken vehet részt.

Sportbaráti Üdvözlettel:

Nagy-Huszár Anikó

Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.